Klaus Iohannis: „Realitatea este că Spaţiul Schengen nu mai funcţionează”

305
Klaus Iohannis: „Realitatea este că Spaţiul Schengen nu mai funcţionează” - iohannis-schengen-1698406809.jpg

Articole de la același autor

Realitatea este că Spaţiul Schengen nu mai funcţionează, a declarat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis, care afirmă că prin aderarea României acesta ar deveni mai sigur.

Şeful statului participă la Consiliul European, unde una dintre temele majore este migraţia.

„Cum va decurge discuţia pe migraţie, vom vedea, fiindcă, în final, ştiţi foarte bine că, prin grija unui stat membru, discuţia pe migraţie a fost legată de discuţia pe Schengen. Din nefericire, fiindcă temele sunt principial diferite”, a arătat şeful statului, într-o conferinţă de presă.

În privinţa mesajelor transmise de Austria, preşedintele a comentat: „Este puţin deprimant ca de la Viena să auzi ca şi cum acolo o placă s-ar fi stricat puţin. Tot acelaşi text, în condiţiile în care România performează foarte bine în oprirea migranţilor ilegali”.

„Noi continuăm. Eu continui pe linia diplomatică începută, împreună cu toată echipa mea, şi Guvernul face tot ce poate, însă devine din ce în ce mai ciudat acest dialog, în condiţiile în care Austria de fiecare dată spune că nu are nimic împotriva României sau Bulgariei, dar se opune extinderii Spaţiului Schengen, în condiţiile în care în exact aceeaşi şedinţă a aprobat aderarea Croaţiei. Deci argumentele sunt cel puţin străvezii. Şi, în aceste condiţii, noi continuăm toate discuţiile. Ştim foarte bine că noi îndeplinim absolut toate criteriile Schengen”, a spus președintele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3733 secunde