Klaus Iohannis şi premierul Spaniei, Pedro Sanchez, s-au întâlnit la Palatul Cotroceni

148
Klaus Iohannis şi premierul Spaniei, Pedro Sanchez, s-au întâlnit la Palatul Cotroceni - iohannissanchez-1647544472.jpg
Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez au discutat joi, în cadrul unei întâlniri la Palatul Cotroceni, despre războiul din Ucraina și consecințele invaziei rusești. Cei doi au abordat problema energetică, precum și cea umanitară a conflictului declanșat de Vladimir Putin.

„Războiul din Ucraina înseamnă însă, în primul rând, o profundă criză umanitară. Sunt devastatoare dramele a milioane de ucraineni care sunt nevoiți să-și părăsească țara aflată sub bombardamente. Din primul moment, România a acordat sprijinul deplin tuturor refugiaților din Ucraina care vin în țara noastră”, a declarat președintele Klaus Iohannis.


„Impactul crizei din Ucraina din punct de vedere energetic, mai ales că ne confruntăm cu o creștere substanțială a prețurilor la energie încă dinainte de această criză, ne preocupă și am avut o discuție amplă cu domnul Sanchez pe acest subiect. Obiectivul asigurării securității energetice la nivelul Uniunii Europene ajunge astfel, în actualul context, să aibă o importanță strategică sporită. De altfel, am formulat la reuniunea informală a Consiliului European de la Versailles, de săptămâna trecută, o serie de decizii importante care vizează eliminarea dependențelor energetice de Federația Rusă”, a mai spus șeful statului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5827 secunde