Kamala Harris, prima vizită oficială în România. "Vom apăra fiecare centimetru din NATO"

119
Kamala Harris, prima vizită oficială în România.

Articole de la același autor

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a ajuns vineri la Bucureşti în prima sa vizită oficială în România, fiind primită la Palatul Cotroceni de preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi au asistat la intonarea imnurilor de stat, iar apoi au efectuat fotografia oficială. Ulterior, Klaus Iohannis şi Kamala Harris s-au retras pentru a discuta despre mai multe probleme, principala fiind războiul dintre Rusia şi Ucraina.

„Vizita dumneavoastră reflectă profunzimea și solidaritatea parteneriatului strategic bilateral și angajamentul SUA pentru securitatea României și a aliaților de pe flancul estic. Dialogul continuu și coordonarea strânsă a SUA cu România și aliații au avut o contribuție esențială la conturarea răspunsului unitar și puternic al comunității internaționale la acțiunile Federației Ruse. Doamna vicepreședinte a reconfirmat în cadrul discuțiilor de astăzi angajamentul deplin al SUA privind articolul 5 din Tratatul NATO. Acest articol garantează că orice încercare de afectare a securității a unui stat NATO va primi răspunsul prompt, ferm, decisiv al întregii alianțe. Am mulțumit pentru consolidarea prezenței militare a SUA în România. Am discutat despre necesitatea în acest context tensionat a creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România pe termen lung, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni”, a declarat, printre altele, Klaus Iohannis.

„România este extraordinară prin curaj şi generozitate. Puterea Alianţei noastre este mai mare decât oricând. Am reîntărit acţiunile de descurajare şi apărare colectivă. Este important să conduci un guvern bazat pe resurse. Angajamentul SUA față de articolul 5 este absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm și să înțelegem că un atac asupra unui stat NATO este un atac asupra NATO. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt în România să întăresc acest angajament și să mulțumesc poporului român”, a declarat Kamala Harris.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6032 secunde