Klaus Iohannis: "Sunt împotriva traseismului politic"

163
Klaus Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că este împotriva traseismului politic, iar politicienii care au trecut de la un partid la altul trebuie să dea explicații propriului electorat.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni și transmisă la Digi24, președintele a fost întrebat de un jurnalist dacă a "girat" trecerea unor primari și parlamentari de la PSD la PNL.

"Nu le-am girat. Ba dimpotrivă. Eu nu am girat niciodată un traseism politic, nici nu am de gând să o fac și nici nu cred că cineva bănuiește că am făcut-o. Eu sunt împotriva traseismului politic, iar acei primari sau parlamentari sau consilieri care au trecut de la un partid la altul nu trebuie să-mi explice mie de ce au făcut-o, fiindcă eu nu am nicio autoritate să-i spun unui politician ce să facă. Dar fiecare dintre ei va trebui să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta", a spus șeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a explicat că este posibil ca un politician să treacă de la un partid la altul atunci când își schimbă doctrina, însă asemenea cazuri sunt rare.

"Eu sunt împotriva traseismului politic, însă eu, președintele, nu sunt în niciun partid. Așa scrie în Constituție și, în consecință, nu pot eu să intervin într-un partid politic să-i spun să facă, să încurajeze sau să nu încurajeze trecerea unor politicieni dintr-o parte în alta. Dar public am tot dreptul și cred că românii așteaptă să îmi spun opinia și atunci, repet, eu, Klaus Iohannis, președintele României, sunt împotriva traseismului politic. Adică sunt împotriva ca un politician să treacă din motive electoraliste dintr-un partid în altul. Atenție, din motive electoraliste. Se poate întâmpla ca unii să-și schimbe doctrina, dar asta mie mi se pare o situație rarisimă", a mai spus Iohannis.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3742 secunde