Primăria aduce părinților o bucurie

La Ovidiu, a fost înființată prima grupă de grădiniță cu program prelungit

840
5
La Ovidiu, a fost înființată prima grupă de grădiniță cu program prelungit - georgescupra-1348149342.jpg

Articole de la același autor

La inițiativa primarului George Scupra, orașul Ovidiu are, începând cu acest an școlar, o grupă de grădiniță cu orar prelungit, care a fost creată în cadrul Grădiniței Licurici.

Deși găzduiește aproximativ 15.000 de locuitori, orașul Ovidiu nu a avut niciodată o grădiniță cu orar prelungit, cu toate că aceasta era foarte necesară. Potrivit unui comunicat din partea reprezentanților administrației locale, primarul George Scupra a înțeles că o astfel de grădiniță cu orar prelungit este absolut necesară și a făcut toate demersurile pentru realizarea ei. Mai mult de atât, pentru ca părinții să nu fie nevoiți să mai aștepte încă un an până la construcția unei clădiri cu un astfel de profil, edilul a decis să formeze anul acesta o grupă de grădiniță, cu program prelungit, care să funcționeze în interiorul Grădiniței Licurici.

"Până când vom reuși să facem o grădiniță separată cu orar prelungit, proiect pentru care am început deja să facem demersuri, am luat decizia înființării unei grupe în cadrul Grădiniței Licurici, care va avea 25-30 de copii", a declarat primarul Scupra.

Grădinița cu orar prelungit este o necesitate în orașul Ovidiu, având în vedere că tinerii din localitate își duc copiii la grădinițe de acest gen din Lumina și Constanța. Realizarea grupei în cadrul Grădiniței Licurici a fost dificilă, având în vedere termenul scurt necesar pentru aprobările de care administrația locală avea nevoie.

"Mulțumesc pe această cale inspectorului școlar general Răducu Popescu, pentru înțelegerea de care a dat dovadă și pentru sprijinul pe care l-a acordat orașului Ovidiu în această direcție. Este un prim pas pe care Primăria și Consiliul Local Ovidiu l-au făcut în această direcție", a dorit să precizeze primarul Scupra.

Masa preșcolarilor, subvenționată 50% din bugetul local

Pe lângă grupa de grădiniță cu orar prelungit, în cadrul Grădiniței Licurici a fost realizată, cu bani din bugetul local, o cameră de izolare pentru copiii cu simptome de boală, care este dotată cu pat, toaletă și toate cele necesare, și un cabinet pentru asistentul medical. De asemenea, de la 1 octombrie, va demara și contractul cu o firmă de catering, care va furniza o masă pentru preșcolarii din grupa de grădiniță cu orar prelungit, și care va fi subvenționată cu 50% de administrația locală, potrivit hotărârii Consiliului Local aprobată în ședința ordinară din 11 august.

Subvenție la plata transportului pentru elevi, dar nu pentru chiulangii

Prin intermediul aceleiași hotărâri, a fost aprobată și subvenționarea cu 50% a transportului pentru o parte dintre elevii și studenții din Ovidiu.

Reprezentanții administrației locale informează că cei care vor să beneficieze de acest program trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, primăria va asigura transportul doar pentru cei care au avut maximum 10 absențe nemotivate pe semestru școlar / universitar precedent și care au obținut media generală pe semestrul precedent egală sau mai mare cu 7. De asemenea, consilierii locali ai orașului Ovidiu au decis ca, pentru anul școlar 2012-2013, să subvenționeze integral prețul abonamentelor pentru transportul în comun al cadrelor didactice din oraș care predau în Ovidiu, inclusiv satele Poiana și Culmea.

Comentează știrea

robert
21 septembrie 2012
nataraul ovidean

bravo, ai spart un zid si ai dat ocolul ziarelor locale sa afle toata lumea.

O mamica
21 septembrie 2012
Esti o hahalera

Cum dracu sa decontezi 100% cadrelor didactice care au salarii. si 50% amaratilor de elevi, ai luat teapa cadrele nu voteaza in Ovidiu dar ai vrut s-o ridici pe Dottore in fata lor ca in rest... e tamaie vorba cumatrului Preda. Sa vedem pe cine inscrie "marea directoare" la acea grupa, prima e fi-ta ca de aceea te-ai frabit, am impresia ca va fi o clasa in care se va vorbi doar machidoneste.

O mamica
21 septembrie 2012
Esti o hahalera

Cum dracu sa decontezi 100% cadrelor didactice care au salarii. si 50% amaratilor de elevi, ai luat teapa cadrele nu voteaza in Ovidiu dar ai vrut s-o ridici pe Dottore in fata lor ca in rest... e tamaie vorba cumatrului Preda. Sa vedem pe cine inscrie "marea directoare" la acea grupa, prima e fi-ta ca de aceea te-ai frabit, am impresia ca va fi o clasa in care se va vorbi doar machidoneste.

Un tatic
22 septembrie 2012
NU ESTI O HAHALERA

A durat 4 ANI, ca sa inteleaga cineva ca este nevoie in Ovidiu de gradinita cu orar prelungit. Nu vad cine i-ar fi oprit pe domnul Bocai and company sa o realizeze. Eu nu sunt machedon....te asigur insa predarea si instrucatuju, in unitatile de invatamint acolo unde nu sunt bilingve se realizeaza in limba oficiala. Daca nu face nimic nu este bine ,daca vrea cu adevarat sa faca ceva iara nu e bine , apare ,,O mamica,, cu tricou verde si papa putin rahat. Nu mai stati pe bancile de la ANL- uri si spargeti seminte cit este ziua de mare.

O alta mamica
22 septembrie 2012
Pentru mamica anterioara

Se vede ca te doare fix in curulet mai "mamica"de educatia copiilor tai, altfel nu te-ai intreba atata de ce se deconteaza cadrelor! Bravo Scupra!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4844 secunde