Prefectul Claudiu Palaz:

"Lăsarea în paragină a Cazinoului a fost premeditată"

707

Articole de la același autor

În urma afirmațiilor făcute de către Primarul Radu Mazăre care a declarat luni că are intenția de a vinde Cazinoul din Constanța, mai mulți reprezentanți ai instituțiilor locale și-au arătat indignare față de acest gest, catalogând-o drept "înstrăinare a unui simbol al Constanței". Printre cei revoltați de decizia primarului se numără și prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că cea mai mare greșeală a administrației locale a fost aceea că a concesionat clădirea cazinoului fără a impune anumite clauze și fără a monitoriza situația, construcția ajungând din această cauză în stadiul de paragină.
Întrebat care este părerea sa despre ideea lui Mazăre, Claudiu Palaz a replicat: "Este o idee proastă, sau neinspirată. Trebuia să se țină cont de faptul că aceea este o clădire multifuncțională, în care se putea face altceva decât un cazinou. Motivele pe care le-au invocat ei că nu ar fi profitabilă pentru că nu mai merge lumea la cazi-nou nu sunt valabile. Aceea este o clădire publică, ori o clădire publică nu trebuie să aducă profit. O clădire publică aparține administrației locale și trebuie să fie deschisă cetățenilor pentru a putea fi vizitată, nu să își facă ei jocurile de noroc, să își facă jocurile de noroc în altă parte, nu într-o clădire de patrimoniu", a declarat Palaz.
Referitor la perioada în care clădirea s-a aflat în concesiune, Palaz spune că Primăria, prin intermediul contractorilor ei, nu a gestionat cum trebuie situația lăsând Cazinoul să ajungă în paragină.
"Nu vreau să cred că situația privind concesiunea a fost premeditată, dar ajung să cred asta pentru că nu-mi dau seama de ce contractorii de la Primăriei, cei care s-au ocupat de dare în con-cesiune nu au impus anumite clauze privind reabilitarea construc-ției. Din momentul concesionării, Primăria avea obligativitatea de a monitoriza situația și de a ur-mări dacă și când sunt efectuate reabilitările. Trebuia să dea un termen de reabilitare. Dacă do-reau să îl vândă, de ce l-au vândut abia acum când valoarea sa a scăzut considerabil? Repet, nu vreau să cred că acest lucru a fost premeditat. Acum dacă se va vinde, persoana care îl cumpără are doar obligația de a păstra arhitec-tura clădirii, dar poate să-l reabiliteze și peste 100 de ani dacă vrea, timp în care clădirea poate să se prăbușească. Același lucru s-a întâmplat și cu clădirile din zona peninsulară. Au fost cumpărate de anumite persoane de la adminis-trația locală și lăsate să cadă pentru că nu au vrut să le re-abiliteze, devenind astfel un peri-col public", a declarat prefectul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5137 secunde