Lege promulgată: proprietarii de păduri, obligaţi să asigure supravegherea video a drumurilor forestiere

200
Lege promulgată: proprietarii de păduri, obligaţi să asigure supravegherea video a drumurilor forestiere - iohannis-lege-paduri-1690130710.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind modificarea şi completarea unor acte normative pentru instituirea unor măsuri specifice în vederea asigurării integrităţii fondului forestier.

Actul normativ prevede ca proprietarii de păduri să fie obligaţi să asigure supravegherea video a drumurilor forestiere, cu sisteme tehnice de monitorizare/înregistrare, fondurile pentru achiziţionarea acestor sisteme fiind asigurate prin bugetul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, iar Jandarmeria Română va asigura monitorizarea supravegherii video.

De asemenea, se instituie şi sancţionarea în eventualitatea deteriorării, distrugerii sau furtului sistemelor tehnice de monitorizare/înregistrare video a drumurilor forestiere.

Potrivit legii, în îndeplinirea atribuţiei de asigurare a pazei pădurilor împotriva tăierilor ilegale, a furturilor, a distrugerilor, pentru supravegherea transporturilor de materiale lemnoase şi urmărirea trasabilităţii lemnului recoltat din fondul forestier naţional, parcuri naţionale/naturale, proprietarii sunt obligaţi să asigure supravegherea video a drumurilor forestiere, cu sisteme tehnice de monitorizare/înregistrare.

„Fondurile pentru achiziţionarea, montarea şi punerea în funcţiune a sistemelor tehnice de monitorizare/înregistrare se asigură prin bugetul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează supravegherea video a drumurilor forestiere, precum şi măsurile pentru protejarea datelor cu caracter personal se stabilesc prin Normele metodologice privind supravegherea video a drumurilor forestiere, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului”, mai prevede actul normativ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5896 secunde