Liberalii din Cernavodă, Eforie și Mangalia și-au definitivat, în week-end, noile conduceri locale

3659
Liberalii din Cernavodă, Eforie și Mangalia și-au definitivat, în week-end, noile conduceri locale - b98fe10547f0c927697a884325f25a7b.jpg
Liberalii constănțeni au avut parte de un week-end plin, fiind programate alegeri interne în trei filiale constănțene: Cernavodă, Eforie și Mangalia.
La lucrările adunărilor generale au luat parte președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, secretarul coordonator al PNL Constanța, Victor Manea, dar și vicepreședinți și membri ai Biroului Politic Județean, precum și consilieri județeni sau locali.

Primele alegeri
Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Biroul de presă al PNL Constanța, aproximativ 450 de liberali din Cernavodă s-au întrunit sâmbătă după-amiază în cadrul Adunării Generale a organizației locale pentru a-și alege noul președinte și noul Birou Politic Local.
În cursa pentru șefia PNL Cernavodă s-au înscris Gheorghe Hânsă și Dan Liviu. Cu 313 voturi valabil exprimate, Hânsă a obținut un nou mandat de președinte, contracandidatul său reușind să adune doar 97 de voturi. Șase voturi au fost declarate nule.
Totodată, a fost ales și Biroul Politic Local al PNL Cernavodă, din componența căruia fac parte cinci vicepreședinți – Bogdan Aldea (208 voturi), Alexandru Toth (162 voturi), Dan Liviu (152 voturi), Victor Cârciumărescu (151 voturi) și Romeo Tudor (142 voturi) –nouă membri – Robert Nicolau (123 voturi), Tiberiu Zaharia (120 voturi), Alina Mitescu (120 voturi), Șerif Cîrjali (118 voturi), Cristian Popa (117 voturi), Adela Ștefanidi (113 voturi), Mădălin Drăghici (110 voturi), Iulian Neagu (109 voturi) și Ion Ciortan (107 voturi) – și cinci membri supleanți – Gheorghe Hemeș, Cristian Hemeș, Mihai Popa, Dumitru Toader și Liliana Voiculescu.

Niculae Ciocănel, reconfirmat la Eforie
După Cernavodă, ieri, a venit rândul liberalilor din Eforie să își aleagă noua conducere. Cei 212 liberali prezenți la Adunarea Generală l-au reconfirmat în funcția de președinte al Filialei PNL Eforie pe Niculae Ciocănel cu 189 de voturi valabil exprimate și 3 voturi nule.
De asemenea, a fost ales și Biroul Politic Local al PNL Eforie, din componența căruia fac parte trei vicepreședinți - Marius Cealera, Robert Șerban și Silviu Petre - cinci membri - Elvin Gani, Alexandru Dode, Silviu Păun, Emil Săvucă și Anișoara Mincea - și cinci supleanți.

Viorel Oleniuc i-a predat ștafeta lui Sorin Andrei
La Mangalia, pentru șefia formațiunii locale nu a candidat decât Sorin Andrei. El a fost ales în fruntea PNL Mangalia cu 143 de voturi "pentru", 38 de voturi "împotrivă" și 3 voturi nule din totalul celor aproximativ 200 de membri prezenți la Adunarea Generală a PNL Mangalia.
Din Biroul Politic Local mai fac parte Sorin Cucoranu (124 de voturi), Viorel Oleniuc (123 de voturi), Marius Ilie (113 de voturi), Lucian Nichita (113 de voturi), Dominic Tamaș (111 de voturi), Constantin Drăgoi (110 de voturi), Ioan Ungureanu (104 de voturi), Vlad Oleniuc (103 de voturi), Dorica Iftimie (101 de voturi), Radu Teodorescu (96 de voturi), Sorin Mihai (87 de voturi), Lucian Vișa (69 de voturi), Silvia Tecuci (65 de voturi), Constantin Dincă (62 de voturi), Marian Iorga (59 de voturi), Costel Stancu (59 de voturi), Emil Ghinea (58 de voturi) și Mircea Simion (58 de voturi).
Sorin Andrei a declarat că vicepreședinții vor fi desemnați în prima ședință a Biroului Politic Local, programată pentru mâine. Dintre membrii aleși și-au exprimat intenția de a ocupa această funcție doar cinci liberali: Viorel Oleniuc, Sorin Mihai, Sorin Cucoranu, Mircea Simion și Marian Iorga, ei urmând să depună și o solicitare scrisă în acest sens.
La finalul Adunării Generale, Sorin Andrei a declarat că obiectivul principal al noii conduceri este obținerea unui rezultat apropiat mediei pe țară la viitoarele alegeri din 2012. "Președintele PNL Crin Antonescu a stabilit ca principal obiectiv un scor de peste 30% pe care noi trebuie să ni-l asumăm. De asemenea, dorim să îndeplinim un alt obiectiv, și anume accederea la administrarea Mangaliei în postura de partid principal", a încheiat Sorin Andrei.

Proteste
La întrunirea de ieri a liberalilor s-au adunat și câteva zeci de pensionari care au venit să protesteze față de modificările propuse de către reprezentanții PNL în Consiliul Local la proiectul de buget pe anul 2010.
Noul președinte al PNL Mangalia a declarat că oamenii au fost induși în eroare de informațiile apărute în presă după ședința de consiliu de joi. Potrivit lui, una dintre nemulțumiri a fost legată de suma alocată pentru serviciul de salubritate. Sorin Andrei a arătat că liberalii nu au urmărit reducerea banilor la acest capitol, ci dimpotrivă, Viorel Oleniuc a susținut alocarea a 40 de miliarde de lei (vechi) pentru acest capitol, adică mai mult decât în anii precedenți. O altă problemă ridicată a fost aceea a subvențiilor la transport. Sorin Andrei le-a explicat, din nou, oamenilor că nu au apărut modificări decât la nivelul modalității de acordare a subvențiilor. "Transportul în Mangalia este deservit de firme private. Până acum, subvenția era luată de transportatori care le puneau la dispoziția cetățenilor cartele cu care ei puteau circula tot anul. Însă noi nu aveam o evidență clară a modului în care se cheltuiau banii. Acum vom putea avea o justificare a subvențiilor pentru că beneficiarii vor intra direct în posesia lor de la instituțiile în cauză, fie cele școlare (pentru elevi), fie cele sociale (pentru pensionari)", a detaliat liderul liberal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3488 secunde