Liviu Dragnea reclamă că nu are acces la dosarul Tel Drum

132
Liviu Dragnea reclamă că nu are acces la dosarul Tel Drum - liviudragnea1-1514540904.jpg

Articole recomandate

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, că, deși a solicitat, nu are încă acces la dosarul Tel Drum, în care este acuzat printre altele de constituirea unui grup infracțional organizat și de abuz în serviciu.


"Am primit ordonanța prin care am fost stabilit suspect. La dosar nu am acces. Nu pot să îmi văd dosarul. Am cerut dosarul imediat, chiar în ziua în care am fost chemat acolo și mi s-a spus că da", a relatat Dragnea la România TV.

El a amintit că au dat declarații în dosar Victor Ponta, Dan Șova, Eugen OrlandoTeodorovici, Teodor Nițulescu, conchizând: "Resping categoric toate aceste acuzații din acest dosar, absolut toate, dar probabil că în viața asta o să avem și acces la dosar".

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, de două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și de două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era președintele Consiliului Județean Teleorman.

Alături de el, în dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociați ai unor societăți comerciale sau funcționari.

"Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", afirmă DNA.

În cazul liderului PSD procurorii DNA au dispus sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 de lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4425 secunde