Locuințele pentru tineri, în vizorul administrației locale din Mufatlar

1086
3

Articole de la același autor

Administrația publică locală din orașul Murfatlar are în lucru mai multe proiecte prin care intenționează să reabiliteze locurile de joacă, să asfalteze toate drumurile și să ofere șansa ca tinerii să aibă o locuință proprie.


Drept urmare, primul pas a fost făcut și, așa cum s-a stabilit la început de an, în lista provizorie cu obiectivele de investiții, lucrările de asfaltare a celor 26 de străzi din Murfatlar și a celor 13 din Siminoc au început. 


"Imediat ce am primit bani pentru a plăti societatea care face lucrările ne-am și apucat de treabă. Pentru că ne dorim calitate, constructorul va înainta cu lucrările de îndată ce vremea ne va permite. La acest moment, s-au început lucrările pe străzile Matei Corvin, Bradului și Aleea Deversorului. În ceea ce privește stadiul lucrărilor, la Siminoc ne străduim să intervenim pe toate străzile în același timp. Știu că este o perioadă grea pentru locuitori, dar vreau să-i asigur că ne străduim să scurtăm perioada de disconfort", a spus edilul orașului Murfatlar, Valentin Saghiu.


Pe de altă parte, administrația locală se îngrijește și de asigurarea siguranței cetățenilor din oraș. 


"Am făcut un pas important în asigurarea siguranței cetățenilor. Vreau să ne simțim în siguranță pe străzile din Murfatlar și Siminoc și să îi descurajăm pe cei care comit infracțiuni. Prin montarea camerelor video de supraveghere am redus numărul dosarelor penale cu 40% în 2015, față de anul 2014. Sistemul de supraveghere și-a atins scopul, acela de reducere a infracționalității. Cele 40 de camere sunt cu ochii în patru 24 din 24 de ore, 7 zile din 7. Există un plan ca investițiile în acest sens să continue, respectiv, sistemul să fie extins și în Siminoc, iar numărul camerelor va fi suplimentat și în Murfatlar", a mai adăugat primarul Valentin Saghiu. 


În altă ordine de idei, pentru aceia care vor să își construiască o locuință, dar nu au loc de casă, primarul a mai pus la dispoziție 16 locuri în Siminoc și a precizat că vor mai fi alocate câteva terenuri tinerilor. De asemenea, șeful administrației locale din Murfaltar a mai spus că este optimist în privința programului ce vizează construcția unui bloc ANL în localitate, deoarece documentele ce fac referire la proiect au fost finalizate. 


"Mulți dintre tineri își doresc locuri de casă sau chiar un apartament sau o garsonieră, dar puțini și le pot permite. Am dat locuri de casă la Siminoc și mai avem încă 16 disponibile. Am găsit deja și alte terenuri care vor fi lotizate și oferite tinerilor care își doresc să își construiască propria locuință. Pentru ceilalți, însă, sper că va fi gata, până la sfârșitul acestui an, blocul ANL de pe strada Alexandru Ioan Cuza. Vor fi amenajate 24 de locuințe (12 apartamente și 12 garsoniere) pentru tineri. Costul investiției se ridică la aproximativ 500.000 euro. Programul este adresat tinerilor până în 35 de ani. Vreau să mai construiesc cel puțin încă două blocuri prin acest program. În acest sens, avem deja aprobarea pentru un nou bloc ANL, și imediat după finalizarea celui în curs, vom demara următoarea lucrare", spune Saghiu.


Comentează știrea

Andra
18 mai 2016
Rusine!!!

Este inadmisibil sa va lăudati cu asa ceva!!! Nici măcar unul nu e proiectul tău! Iar dai terenuri? Tot la toti hotii de peste pod? Nu va e rusine ? Sa scoateti lista cu cei care au primit terenuri ! Sa vedem si noi! Nerusinati ordinari!Lasă că a trecut vremea voastră!

datcu
18 mai 2016
case tineri

Primarul Vali Saghiu unul dintre cei mai buni primari care i-a avut Murfatlarul. A facut ce nu au făcut ceilalți toți la un loc. Sa ne trăiți și să vă avem alături în continuare sa ne faceți blocuri anl și alte terenuri de case la copiii nostri.

Vasile
19 mai 2016
deschideti ochii

Mai oameni buni de 26 de ani aveti ce votati. Priviti in jurul vostru. Sunteti multumiti? Votati Saghiu! Acum patru ani majoritatea au decis ca trebuie schimbat primarul. Daca sunteti multumiti de fostul ... Votati Cojocaru! Este simplu. Nun mai pierdeti timpul cu tot soiul de aventurieri. Daca aveti gaze, votati Saghiu sau Cojocaru. Daca sunteti multumiti de pretul la apa, votati Saghiu si Cojocaru. Vreti sa va tineti copiii in frig intr-o scoala care da sa cada pe ei? Votati Saghiu si Cojocaru. Vrei sa traiesti ca in secolul 18? Voteaza Saghiu si Cojocaru. Vrei altceva? Ai ce vota!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4242 secunde