Luminiţa Odobescu: "Spaţiul Schengen va fi mai puternic când România va fi membru cu drepturi depline"

411
Luminiţa Odobescu:

Articole de la același autor

Spaţiul Schengen va fi mai puternic atunci când România va fi membru cu drepturi depline, a afirmat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Ea a participat, la Reprezentanţa Comisiei Europene de la Bucureşti, la conferinţa de presă care a marcat preluarea, pentru a doua jumătate a anului, a preşedinţiei Consiliului UE de către Spania.

Şefa diplomaţiei române a mulţumit, în acest context, reprezentanţilor Spaniei pentru angajamentul clar în dosarul Schengen.

„Extinderea Spaţiului Schengen trebuie să rămână un element-cheie al calendarului nostru”, a arătat Luminița Odobescu.

Ea a vorbit despre evaluarea comună cu Parlamentul European şi Comisia Europeană: „Spaţiul Schengen va fi mai puternic atunci când România va fi membru cu drepturi depline”.

„Lucrăm împreună cu preşedinţia (spaniolă - n.r.), deja am discutat în detaliu atât cu domnul ambasador, cât şi cu omologul meu, dar şi cu ceilalţi miniştri, pentru a vedea cum putem să avansăm în acest dosar esenţial în următoarele luni. Nu aş vrea să dau un termen clar, pentru că este vorba de unanimitate şi obiectivul nostru este, evident, să reuşim să ajungem la consens. Ne bucurăm de sprijinul Comisiei Europene, de sprijinul Parlamentului European, de sprijinul majorităţii statelor membre”, a arătat ea.

Odobescu a spus că România şi-a îndeplinit toate obiectivele, a îndeplinit toate criteriile solicitate pentru procesul de aderare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4037 secunde