Florin Gheorghe:

"Lupta anticorupție trebuie dusă și pe frontul prevenției"

136

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Florin Gheorghe, de la UNPR, susține lupta anticorupție, însă consideră că fără implementarea unor măsuri eficiente de prevenție a actelor și faptelor de corupție această luptă nu va avea sorți de izbândă.

"Nu doar eu susțin lupta anticorupție, ci sunt unul dintre cei vreo 20 milioane de români care s-au săturat să fie furați. Oricine poate vedea asta în simpatia enormă de care se bucură DNA în rândul populației. E bine că se face curățenie! E bine că cei care și-au bătut joc de banul public ani la rând sunt chemați să dea socoteală pentru faptele lor. E bine că autoritățile competente încearcă, deși până acum nu prea au convins, să recupereze prejudiciile. E bine că România dă semnalul că nu este o țară de mâna a treia", a declarat deputatul Florin Gheorghe.

El a explicat că, în nenumărate rânduri a atras atenția că DNA nu face decât să trateze efecte, cauzele generatoare ale faptelor și actelor de corupție rămânând neschimbate.

"Am atras constant atenția asupra faptului că legislația și politicile actuale sunt în continuare generatoare de tentații spre fapte de corupție. În primul rând salarizarea nestimulativă din sectorul public. Un funcționar public, plătit cu o șchioapă peste salariul minim pe economie, care trăiește de pe o zi pe alta și care este responsabil de gestionarea a milioane de euro lunar, este supus tentației de a-și rotunji veniturile din acte și fapte care nu respectă întotdeauna legea. De la funcționari ne putem duce repede cu gândul la unele cadre didactice, la unii medici, toți la fel de prost plătiți, pentru care, se pare, nu s-au găsit soluții în ultimii douăzeci și cinci de ani de la căderea comunismului", a explicat parlamentarul constănțean.

Totodată, el a reamintit cum, încă de la începutul mandatului de deputat a afirmat că legislația care se referă la achizițiile publice nu doar că este extrem de proastă, încetinește proiectele naționale sau cele din fonduri europene, dar este și rețeta de succes către sifonarea quasi-legală a banilor publici.

"M-ar bucura, în schimb, ca prin politici bune, bine implementate, nici unui decident să nu-i mai treacă prin cap că ar putea fura, ca procurorii, acum ticsiți de dosare, să ajungă să se întrebe ce Dumnezeu s-a întâmplat de nu mai au materie primă. Legislația să-l împiedice pe cel înclinat spre fapte de corupție de dinainte de a-și formula chiar și gândul de a mai fura. Mi-aș mai dori ca populația, cel mai puternic aliat al acestei lupte, să facă din corupție un fapt social de neacceptat. Nu există corupția lor și corupția noastră, chipurile mai mică. Nu există corupție bună și corupție rea! Există un singur tip, corupția, iar aceasta îngenunchează un stat, dărâmă instituții, sărăcește populația și fură șansa la o viață bună copiilor noștri", a mai adăugat deputatul UNPR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4888 secunde