Mai bine de un an de zile, primarul Tusac a funcționat în stare de incompatibilitate

2694
Primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, a simțit, ieri, nevoia de a face câteva mărturisiri presei și a organizat o conferință pentru a aduce "lumină" în cazul stării sale de incompatibilitate.
El a ținut să revină asupra raportului întocmit de Direcția Generală Control și Audit Intern al MAI privind incompatibilitățile sale. Tusac a declarat că o serie de documente au fost înaintate, chiar miercuri, Prefecturii Constanța pentru mai multe clarificări.
Este vorba despre două notificări prin care el solicita Consiliului Local Mangalia să ia act de renunțarea sa la calitatea de reprezentant al CL Mangalia în Adunarea Generală a Asociaților din SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL (n.r. - desemnat prin HCL nr. 50/26.07.2008) și la cea de reprezentant al CL Mangalia în Adunarea Generală a Acționarilor din SC RAJA SA Constanța (nr. - desemnat prin HCL nr. 151/3.11.2008).
Interesant de remarcat este că aceste notificări au fost depuse la Primăria Mangalia de-abia în luna iunie a lui 2009, după ce luni de zile primarul Tusac a fost reprezentantul Consiliului Local în cele două foruri fără niciun fel de probleme.
O altă situație ce s-ar putea încadra în regimul incompatibilităților vizează calitatea sa pe care o deține în cadrul SRL-ului Stupina. Mihai Claudiu Tusac a declarat că el nu este administrator, ci doar acționar la Stupina din 2000, iar "firma respectivă, oricum, nu are nicio legătură cu administrația locală".
Prefectul Claudiu Palaz a declarat că, din punctul său de vedere, primarul se află în continuare în stare de incompatibilitate. "Am înțeles că au fost înregistrate niște documente la Prefectură ieri (n.r.-miercuri). Însă domnul primar nu ne-a prezentat hotărârile de Consiliu local prin care se constata renunțarea la calitățile respective. Așa cum în acele ședințe el a dobândit calitatea de reprezentant, tot așa ar fi trebuit să existe niște hotărâri prin care Consiliul Local Mangalia să ia act de renunțarea sa la acele calități", a explicat Palaz.

Răspunsul ANI, decisiv
Claudiu Palaz a mai adăugat că, în ciuda prezentării actelor menționate mai sus, primarul riscă, în continuare, să își piardă mandatul, pentru acest pas fiind necesar un simplu ordin al prefectului. Palaz a precizat că mai așteaptă niște documente și de la Agenția Națională de Integritate (ANI) și, apoi, se va putea pronunța în cazul lui Tusac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6725 secunde