Maidanezii s-au reîntors în cartiere. Primăria Constanța nu cade la pace cu iubitorii de animale

2258
14
Maidanezii s-au reîntors în cartiere. Primăria Constanța nu cade la pace cu iubitorii de animale - cainecomunitaragresiv3-1458149406.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică din Constanța nu a ajuns încă la o înțelegere cu iubitorii de animale, astfel că, în momentul de față, câinii comunitari au început să reapară prin cartiere, ceea ce îi deranjează pe unii constănțeni.

"În fața blocului au reapărut maidanezii. Umblă câte patru, cinci, nu știm de unde au apărut așa peste noapte. A fost o perioadă în care dispăruseră, nu ne mai era frică să lăsăm copiii singuri în fața blocului, dar acum au reapărut. Nu știm ce se întâmplă", ne-a spus o constănțeancă.

Întrebat despre acest subiect, viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, a spus că știe problema pentru că și la el în cartier a văzut vreo patru câini.

"Da, știu că este o problemă. Am văzut și eu la mine în cartier vreo patru câini comunitari. Următoarea dezbatere privitoare la regulament va fi ultima, pentru că am ajuns la concluzia că prea multă dezbatere strică. Este momentul să luăm o decizie. Mi-a mai fost semnalată problema și de tinerii care aleargă pe plajă, inclusiv pe plaja Modern. Vin mașini care hrănesc 14 - 15 câini. Aici intrăm în vechea luptă. Pe de-o parte iubitorii de animale, iar de cealaltă, cei care și ei iubesc animalele, dar vor să se știe în siguranță. Colegii mei s-au întâlnit cu cei de la Save the Dogs și cu cei de la o altă fundație să vedem dacă putem încheia contracte de până la 90 de zile cu ei, evident plătite, tocmai pentru a rezolva genul acesta de probleme, pentru că dacă nu facem nimic și tot dezbatem și dezbatem trebuie să înțelegem că asistăm la o escaladare exponențială a problemei", a spus Decebal Făgădău.

Buget de peste un milion de lei

Până la începutul lunii februarie, de serviciul de ecarisaj din Constanța s-a ocupat firma de ecarisaj "Puppy Vet", însă Primăria Constanța nu a mai dorit să prelungească contractul cu această societate. Astfel, se intenționează ca de problema maidanezilor să se ocupe în mod direct, Primăria Constanța, fără a mai delega acest serviciu vreunei firme private care să fie plătită separat.

Pentru funcționarea acestui serviciu este necesară angajarea a 15 persoane, inclusiv medici veterinari și îngrijitori. Totodată, ca și investiție va fi nevoie de extinderea și modernizarea adăpostului deja existent, care are 400 de locuri, sau amenajarea unuia mai mare. De asemenea, se va amenaja și dota un cabinet veterinar cu aparatură modernă. În plus, se vor achiziționa două autoutilitare pentru transportul câinilor fără stăpân. Bugetul alocat în acest an, pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stă-pân, de care se va ocupa în mod direct Primăria Constanța, fără intermedierea altei firmei, este de 1.300.000 lei. De asemenea, reprezentanții Primăriei au anunțat că se va construi un nou adăpost pentru câinii fără stăpân pe strada Caraiman și că nu se va miza pe eutanasierea câinilor decât în cazuri extreme, atunci când sunt grav bolnavi.

Pentru ca totul să se desfășoare în cunoștință de cauză, reprezentanții administrației publice locale au organizat, luna trecută, dezbateri cu iubitorii de animale, inclusiv ONG-urile și voluntarii pentru a pune la punct organizarea și funcționarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Constanța prin gestiune directă.

Aceștia au fost supărați că regula-mentul și proiectul de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Constanța nu respectă legislația în vigoare.

Printre alții, în cadrul dezbaterii, a luat cuvântul Mircea Șerbănoiu, președin-tele Federației Române pentru Protecția Animalelor, care a contestat mai multe probleme care ar exista în proiectul prezentat de primărie, privind soarta câinilor fără stăpâni.

Ulterior, Șerbănoiu a solicitat ca acest proiect să nu ajungă în ședința Consiliului Local pentru a fi votat de consilieri.

"Dacă proiectul va fi votat așa cum este acum, vă spun că vă dăm în jude-cată", a amenințat Mircea Șerbănoiu.

Așadar, reprezentanții Primăriei Constanța au renunțat la contractul cu firma de ecarisaj și vrea se ocupe în mod direct de problema câinilor comunitari printr-un serviciu din subordinea administrației publice, însă, la acest moment nu au ajuns la o înțelegere cu iubitorii de animale.

În aceste condiții, până când cele două părți vor cădea la pace, ceilalți constănțeni vor trebui să se descurce cum pot pentru a se apăra de maidanezi.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Jungla urbana
17 martie 2016
Aiurea !

Fagadau joaca si pe sarma,zilele astea.Danseaza ca ursul,face tumbe,canta la muzicuta,vopseste balcoane,lustruieste bastoane face ce vreti voi,numai sa-l alegeti.Puiutul lu' tata !

Buzatu catalin
17 martie 2016
Maidanezii

Problema este foarte simpla,trebuie respectata legea in vigoare, se da prea multa apa la moara acestor ong care nu urmaresc decit interesul propriu nerespectind restul cetatenilor. Si statele civilizate din vest au trecut prin aceasi situatie si in final sa ajuns la un consens.Nu am vazut picior de maidanez prin Germania, Olanda, etc cu toate ca si acolo sunt iubitori de animale.

mircea
17 martie 2016
sluga lui mazare fagadaau

sa ne zica Fagadau cum firma Puppy vet a Cezarei Popescu, angajata a primariei Constanta, a fost abonata la bani publici de peste 15 ani. Popeasca e fina lui Mazare. DNA vede, Fagadau.. va veni si ziua in care vei plati pt abuzurile facute! Ai vazut 4 caini, Fagadule, vai, ce sa zic.. dar faptul ca Puppy vet firma de casa a ars caini fara autorizatie, i-a tinut nemancati si i-a omorat in chinuri groaznice pe miliarde de lei nu te-a deranjat? Scursura PSD, vei plati la alegeri cand te va vota strulea!

andra
17 martie 2016
lectura

În Constanța, soarta câinilor fără stăpân este decisă de firma Puppy Vet SRL, o companie administrată de un fost director de bancă condamnat în 2002 la opt ani de închisoare pentru fraudă și grațiat un an mai târziu, sub semnăturile lui Ion Iliescu și Adrian Năstase. Primăria Constanța a încheiat cu Puppy Vet, între anii 2008 și 2013, trei contracte cu o valoare totală de aproximativ 2,2 milioane de euro. Scopul contractelor: prinderea, transportul și gestionarea căinilor fără stăpân. Ultimul contract a fost încheiat în februarie 2013, Primăria atribuind Puppy Vet suma de 1.097.100 RON. CONTRACTE: februarie 2013-1.097.100 RON februarie 2012- 4.388.400 RON februarie 2008-4.168.704 lei RON (rise project)

andra
17 martie 2016
p v

Fraudatori și funcționari publici Istoricul firmei Puppy Vet arată că la înființare, în 2008, proprietarul acesteia era Adrian Mânăstireanu, un politician local și fost director al Delfinariului din Constanța. Un an mai târziu, în 2009, soția sa, Cezara Mânăstireanu, devine proprietar în acte iar, în 2010, firma intră în posesia Elenei Laura Martinez. Din 2010 până astăzi, s-au perindat cinci administratori în componența firmei între care și Ionel Togan, fostul șef al Serviciului de Ecarisaj din Primăria Constanța care, în această calitate, a monitorizat chiar activitatea Puppy Vet. În cele din urmă, administrarea companiei a fost dată pe mâna lui Constantin Popescu, fostul director de bancă condamnat pentru fraudă. Save the Dogs Vs Puppy Vet SRL Asociația Save the Dogs a depus numeroase sesizări la autorități că societatea Puppy Vet supradimensionează cheltuielile încălcând prevederile din contractul inițial care prevede că: "tarifele practicate de ofertant sunt în conformitate cu prețul pieței". Asociația a fost înființată în 2002, de către cetățeanul italian Sara Turetta, și apără drepturile animalelor din Constanța, județ în care a deschis mai multe adăposturi pentru câini fără stăpân. Sara Turetta spune că: "Contractul de 1.000.000 euro este enorm și nu se regăsește în situația faptică. Practic, societatea este deținută de niște apropiați ai edilului. Este ridicol a se susține că se valorifică întreaga sumă pentru animale atâta timp cât pe străzile Constanței sunt câini nesterilizați, iar bugetul alocat de primărie pentru asfaltarea străzilor din Constanța este de 500.000 Euro. Save the Dogs gestionează cu 240.000 de euro două adăposturi cu 600 de câini, mult mai mulți decât are Puppy Vet, și în această sumă intră și 3.400 de castrări gratuite." rise project

faranume
17 martie 2016
mancati, mancati! E gratis!

Fagadel a rabdat o luna si ceva fara resursa de venit care i-o aducea macelul cainilor. E ceva! Sa ramai in campanie fara bani nu prea merge. Voi, ziaristii, ii faceti jocul! Aveti ceva la afacerea asta? Orasul colcaie de mizerie si voi crapati de grija a doi-trei caini amarati. Mari jeguri de oameni traiesc in orasul asta! Nefericita aia de popescu-manastireanu-cum-o-mai-cheama cred ca nu mai are somn! Sa ramana gura lor fara sa mananca ceva? Hai! Scoateti un "caz"! Faceti ceva! SA INCEAPA MACELUL! Sa avem lovele IAR!

Pahomie
17 martie 2016
maidanezii

Toti se dau destepti.Sa se respecte legea?De ce nu se da lege sa eutanasiem cu BATA,FOCUL,OTRAVA,FOAMEA,CURENT ELECTRIC ,PICIORE IN CAP,TRANTIT DE PERETI CU CAPUL ,FURADAN SI TOTI TAMPITII CARE URASC ANIMALELE SI LE OMOARA ASA,CARE S-AU IMBOGATIT PRIN ACESTE METODE?Atunci nu ar mai avea voce toti cretinoizii lasati sa isi exprime ura fata de animale fiindca sunt net superioare omului CEA MAI NEREUSITA CREATIE A LUI DUMNEZEU.10

Răspuns la: Maidanezii
Adăugat de : Buzatu catalin, 17 martie 2016
Problema este foarte simpla,trebuie respectata legea in vigoare, se da prea multa apa la moara acestor ong care nu urmaresc decit interesul propriu...
Relu
17 martie 2016
maidanezi

Sa fac ceva in gura asa zisilor iubitori de animale, pentrui ca si ei sunt niste animale si nu inteleg ca nu se poate trai ca in jungla............. Cineva a punctat foarte bine si in Germania , Olanda etc sunt iubitori de animale...dar acei iubitori au animalul acasa , asa ca asa zisi nostri iubitori sa ii ia acasa da ii vor daca nu sa sa isi vada de treaba

viorel
17 martie 2016
javre

Daca Fagadau ne scapa de javrele astea are votul meu. Nu vreau sa mai vad jivina libera pe strazi sa stau cu teama ca imi musca copilul, sa stau cu batista la nas ca se caca javrele peste tot pe starada si parcuri .

emilia
17 martie 2016
cateii

Sunt pe ici pe colo cate un amarat de maidanez si nici de el nu mai incapeti? Ce vreti sa dispara cainii de pe fata pamantului? Sa ramana numai omenirea ,cea care a facut cele mai mari rele pe planeta? E loc sub soare pentru toti.Nu voi fi de acord niciodata cu eutanasia.Sterilizarea este solutia cea mai buna.Pentru cine era bine cand ii strangeau si-i omorau cu bestialitate?.Ii aruncau in foc de vii, va simteati mai bine atunci?Tarile civilizate au luat maidanezi de la noi dar nu i-au dat pe strada ci au fost adoptati.In tara asta cine sa adopte?rsutatile?

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.909 secunde