Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu delegația FMI după revoluția fiscală

748
Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu delegația FMI după revoluția fiscală - id144417inquamphotosgeorgecalin-1696348507.jpg
Premierul Marcel Ciolacu are programată miercuri dimineață o întâlnire cu reprezentanții delegației Fondului Monetar Internațional, aflați în România pentru a analiza situaţia economiei locale, în cadrul analizei anuale realizată de instituţie.

Întâlnirea premierului cu delegația FMI este programată de la ora 10.30, potrivit agendei anunțată de Executiv. 

O echipă a Fondului Monetar Internațional condusă de Jan Kees Martijn face o vizită la Bucureşti, în perioada 25 septembrie-4 octombrie, pentru a analiza situaţia economiei locale, în cadrul analizei anuale realizată de instituţie. 

„O echipă a FMI condusă de domnul Jan Kees Martijn va vizita Bucureşti în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub numele de Consultare pe Articolul IV. Astfel de consultări sunt efectuate periodic cu toate ţările membre”, declara Geoff Gottlieb, Reprezentant Regional Senior al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

Echipa a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale a României şi cu alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţii sectorului privat şi ai organizaţiilor non-guvernamentale.

În urmă cu o lună, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat că, în cazul în care Guvernul nu ia măsurile de ajustare fiscală şi consolidare fiscală necesare, acestea vor fi făcute de pieţe şi corecţia prin mecanisme de piaţă este mult mai greu de controlat, potrivit stiripesurse.ro

 „În cazul în care corecţia fiscală şi consolidarea fiscală nu ating nivelurile care sunt percepute a fi necesare de către instituţiile cu care lucrăm, o bună parte din corecţie se va face de către pieţe”, a spus Isărescu în luna august.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2673 secunde