Consumată moderat, slănina poate să scadă colesterolul

12250
Consumată moderat, slănina poate să scadă colesterolul - slanina-1696337789.jpg

Articole de la același autor

Puţini ştiu că slănina, un preparat românesc tradițional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul și să ajute sănătatea inimii. De asemenea, slănina oferă o gamă largă de nutrienți esențiali. În primul rând, ea nu diferă de carnea de porc, în ceea ce privește nutrienții specifici pe care îi oferă. Printre acești nutrienți, 100 de grame de slănină oferă cantități considerabile de vitamina B, seleniu, zinc. Specialiştii susţin că vitaminele B joacă un rol important în producția de energie și sănătatea creierului, iar B12 este vitală pentru prevenirea anemiei. Zincul și seleniul au rol în producerea de hormoni, cum ar fi testosteronul și hormonul tiroidian.

Seleniul activează, de asemenea, diverse enzime, care funcționează ca antioxidanți în organism. Producătorii adaugă acești compuși la slănină, în timpul procesului de conservare. În primul rând, nitrații și nitriții au o funcție importantă, pentru că protejează împotriva bacteriilor. În consecință, slănina are o durată de valabilitate mai lungă. Conform credinței populare, acești compuși sunt nocivi pentru sănătate. Pe de o parte, nitriții se pot transforma în oxid nitric, care este benefic pentru sănătatea noastră. Pe de altă parte, ei pot forma, de asemenea, substanţe care sunt dăunătoare. Sodiul, furnizat în mare parte de sare, este un mineral esențial care are o gamă largă de funcții în corpul uman. Cu toate acestea, cantități mari de sare pot fi problematice pentru anumite grupuri de indivizi, inclusiv persoanele cu hipertensiune arterială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7722 secunde