Consumată moderat, slănina poate să scadă colesterolul
12382
![Consumată moderat, slănina poate să scadă colesterolul - slanina-1696337789.jpg](https://cugetliber.ro/imagini/original/slanina-1696337789.jpg)
Articole de la același autor
Afinele încetinesc procesul de îmbătrânire
24 Septembrie 2023
Terapia cu animale ajută la înlăturarea stresului și anxietății
18 Septembrie 2023
Ceaiul de păducel poate reduce acumularea de lichide în țesuturi
04 Septembrie 2023
Ploșnița, musafirul nepoftit din pat. Este periculoasă pentru sănătate?
17 Septembrie 2023
Maladia Alzheimer, des întâlnită la persoanele hipertensive sau cu diabet
22 Septembrie 2023
Puţini ştiu că slănina, un preparat românesc tradițional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul și să ajute sănătatea inimii. De asemenea, slănina oferă o gamă largă de nutrienți esențiali. În primul rând, ea nu diferă de carnea de porc, în ceea ce privește nutrienții specifici pe care îi oferă. Printre acești nutrienți, 100 de grame de slănină oferă cantități considerabile de vitamina B, seleniu, zinc. Specialiştii susţin că vitaminele B joacă un rol important în producția de energie și sănătatea creierului, iar B12 este vitală pentru prevenirea anemiei. Zincul și seleniul au rol în producerea de hormoni, cum ar fi testosteronul și hormonul tiroidian.
Seleniul activează, de asemenea, diverse enzime, care funcționează ca antioxidanți în organism. Producătorii adaugă acești compuși la slănină, în timpul procesului de conservare. În primul rând, nitrații și nitriții au o funcție importantă, pentru că protejează împotriva bacteriilor. În consecință, slănina are o durată de valabilitate mai lungă. Conform credinței populare, acești compuși sunt nocivi pentru sănătate. Pe de o parte, nitriții se pot transforma în oxid nitric, care este benefic pentru sănătatea noastră. Pe de altă parte, ei pot forma, de asemenea, substanţe care sunt dăunătoare. Sodiul, furnizat în mare parte de sare, este un mineral esențial care are o gamă largă de funcții în corpul uman. Cu toate acestea, cantități mari de sare pot fi problematice pentru anumite grupuri de indivizi, inclusiv persoanele cu hipertensiune arterială.
Seleniul activează, de asemenea, diverse enzime, care funcționează ca antioxidanți în organism. Producătorii adaugă acești compuși la slănină, în timpul procesului de conservare. În primul rând, nitrații și nitriții au o funcție importantă, pentru că protejează împotriva bacteriilor. În consecință, slănina are o durată de valabilitate mai lungă. Conform credinței populare, acești compuși sunt nocivi pentru sănătate. Pe de o parte, nitriții se pot transforma în oxid nitric, care este benefic pentru sănătatea noastră. Pe de altă parte, ei pot forma, de asemenea, substanţe care sunt dăunătoare. Sodiul, furnizat în mare parte de sare, este un mineral esențial care are o gamă largă de funcții în corpul uman. Cu toate acestea, cantități mari de sare pot fi problematice pentru anumite grupuri de indivizi, inclusiv persoanele cu hipertensiune arterială.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 01 Octombrie 2023
Vineri, 02 Iunie 2023
Duminică, 13 Noiembrie 2022
Miercuri, 02 Noiembrie 2022
Luni, 24 Octombrie 2022
Duminică, 16 Octombrie 2022
Miercuri, 15 Iunie 2022
Vineri, 18 Martie 2022
Luni, 14 Martie 2022
Luni, 31 Ianuarie 2022