Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanța a fost trimisă în judecată

879
Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanța a fost trimisă în judecată - marcelaenachepensie1582924074-1680800150.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Marcela Enache. La data săvârșirii faptei, inculpata era secretar al municipiului Constanța. Infracțiunea pentru care a fost trimisă în judecată este de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: 
În perioada 2003-2012, inculpata Marcela Enache, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi contrasemnat pentru legalitate un număr de șapte Hotărâri ale Consiliului Local Constanța prin care se aproba, la un preț derizoriu (și de patru ori mai mic decât prețul pieței), vânzarea prin negociere directă a unor terenuri (în suprafață totală de 3.590 mp), aparținând domeniului privat al UAT Constanța.
De menționat este faptul că terenurile respective, situate în zone cu potențial turistic și comercial deosebit, ar fi intrat în posesia unor societăți comerciale controlate de oameni de afaceri din anturajul edilului, care conducea primăria municipiului Constanța la vremea respectivă.


Primăria municipiului Constanța s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.732.687,5 euro.


În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8538 secunde