Maria Stavrositu, aleasă vicepreședinte la PNȚCD

359
3
Maria Stavrositu, aleasă vicepreședinte la PNȚCD - mariastavrositu-1383489179.jpg

Articole de la același autor

Congresul extraordinar al PNȚCD organizat, sâmbătă, la Opera Națională, l-a reconfirmat pe Aurelian Pavelescu drept lider al partidului, alături de o nouă echipă, formată din 46 de persoane.

Moțiunea lui Aurelian Pavelescu, intitulată "Renaștem pentru România ta", a primit 514 voturi "pentru" și 17 "împotrivă".

Biroul Național de conducere al PNȚCD cuprinde, pe lângă funcția de președinte, un prim-vicepreședinte, în persoana lui Vlad Moisescu, președintele CNC - Alexandru Ștefănescu, secretarul general - Ioan Mihăilă, dar și 43 de vicepreședinți.

Între cei 43 de vicepreședinți se află Diana Tușa, din cadrul Inițiativei România Liberală, fostul parlamentar PDL Maria Stavrositu, dar și fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu.

În cadrul Congresului a mai fost adoptată strategia politică a partidului pentru următorii doi ani.

Aurelian Pavelescu a prezentat în cadrul Congresului moțiunea sa, intitulată "Renaștem pentru România ta", în care vorbește despre necesitatea unui program economic de dreapta, de esență liberală, care are în centru interesele economice ale românilor, care presupune stimularea inițiativei private, încurajarea întreprinzătorilor și a liber-profesioniștilor, dar și valorificarea resurselor naturale și umane având ca principal criteriu beneficiile directe ale românilor și nu ale statului sau ale altcuiva.

Potrivit documentului, PNȚCD pledează pentru reducerea impozitării directe, reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 10 procente și reducerea TVA la nivel inițial, de 19%. În virtutea tradiției sale istorice, PNȚCD își conturează programul politic pe dezvoltarea domeniului strategic al agriculturii și industriei alimentare. Moțiunea liderului PNȚCD mai menționează descentralizarea și regionalizarea, prin aplicarea principiului subsidiarității, dublat de transferul de resursă financiară de la autoritățile centrale către autoritățile locale.

Pavelescu subliniază faptul că PNȚCD este și va fi un partid anticomunist, pro-monarhist, un partid al unității naționale a românilor și, nu în ultimul rând, al unificării dreptei românești în jurul valorilor, principiilor și politicilor.

"Îi chemăm alături de noi pe toți românii care vor să ne luăm România înapoi. Reneștem împreună cu ei, alături de ei și pentru ei", se mai arată în finalul moțiunii.

Comentează știrea

Hanibal
4 noiembrie 2013
Pavelescu liderul dreptei strambe

Nu excludem posibilitatea ca dl Pavelescu si organizatia sa "intarita" cu cadre noi sa faca ceva pentru unificarea dreptei.Asta nu ne impiedica sa nu ne reamintim faptul ca dl avocat Pavelescu a ajuns presedintele PNTCD in conditii nu prea onorabile atunci cand l-a determinat pe Vasile Lupu sa demisioneze in 2012 din functia de presedinte.Referirea lui Pavelescu la trecutul PNT nu e prea fericita.Ne aminteste de afacerea Skoda,de curbele de sacrificiu,de miscarile muncitoresti soldate cu morti,raniti si arestati de starea de asediu,si alte asemenea evenimente petrecute sub guvernarea PNT.Nici CDR si guvernarea PNTCD alaturi de PNL,PD,UDMR n-a fost benefica pentru Romania drept pentru care la alegerile din noiembrie 2000 PNTCD s-a situat sub pragul electoral.Liderii care s-au perindat la conducerea PNTCD,Ciorbea,Vasile Lupu, Marga,Ciuhandu si Milut n-au fost in stare sa faca mare branza,contribuind prin "realizarile" lor la politica dezastrului national dusa de PSD.Pavelescu va renaste partidul asa cum va renaste monarhia.Suntem curiosi sa aflam ce gandeste dna Stavrositu si ceilalti lideri de dreapta despre revenirea monarhiei la conducerea Romaniei,avandu-l rege pe actorul ratat Radu Duda si regina pe Margareta, si probabil pe Pavelescu ca maresal al curtii regale.Incalcite sunt caile politicii daca Pavelescu se vrea liderul viitoarei drepte in politica romaneasca.Oricum, in actualele conditii cand USL a demonstrat ca oricand e loc de mai rau in politica,economia si societatea romaneasca , suntem gata sa sprijinim orice actiune menita sa duca la disparitia USL si a celor doi raufacatori Ponta si Antonescu.Ce va fi dupa disparitia lor,depinde de noi,de votul nostru.

admirator
4 noiembrie 2013
Hanibal, pe ce lume traiesti?

afacerea Skoda a fost un truc mirsav pentru compromiterea lui Maniu; curbele de sacrificiu au fost impuse de criza economica mondiala (si nu au fost aplicate doar de taranisti; Iorga prim-ministru iti spune ceva?); mai raminea sa spui c au traas in tarani la 1907, cum minteau comunistii in anii '90 (PNT s-a infiintat dupa 1918.... iar CD a devenit in anii '80, prin afilierre secreta la crestin-democratia europeana de catre Coposu...). Incearca sa vezi realizarile taranistilor in perioada interbelica si ale lui Maniu! Si adu-ti aminte la ordinul cui a fost condamnat Maniu. (Pentru ca a aparat cu batalioanele de romani Viena si Praga de revolutiile bolsevice.) Apoi, tu condamni un partid care nu era in Parlament de fraudele lui Bombonel? Si politica sa dezastruoasa? Amice... esti diliu! Nu stiu ce o sa fie, dar analizeaza corect trecutul, daca nu vrei sa-l repeti! Sau tu asta vrei? Imi pare rau, nu vei reusi!

admirator
4 noiembrie 2013
in ce o priveste

pe "noua" aleasa... sa vedem ce va face! Eu ii urez succes!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4322 secunde