Marius Budăi, vești bune pentru pensionarii români

276
Marius Budăi, vești bune pentru pensionarii români - budai-1646836518.jpg
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a transmis un noi mesaj referitor la Planul Național de Redresare și Reziliență și la pensiile românilor, inclusiv indemnizațiile, pensiile de serviciu și pensiile militare de stat. Ministrul precizează că România a reușit să economisească 2,5 milioane de euro, relatează Antena3.ro 


„Am semnat Acordul de Finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), document necesar angajării cheltuielilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a încheiat deja contracte de consultanță cu Banca Mondială, care vizează patru reforme prevăzute ca jaloane și ținte în PNRR, în valoare de 5,8 milioane de euro, astfel că, începând de astăzi, se pot trage bani din PNRR. Economisim 2,5 milioane de euro, bani care rămân la dispoziția României.

În paralel, continuăm eforturile la nivel european pentru ajustarea PNRR și eliminarea prevederilor conform cărora toate pensiile din România, inclusiv indemnizațiile, cele de serviciu și militare de stat să se încadreze în 9,4% din PIB, măsură prevăzută a fi aplicată până în anul 2070.”, a scris Marius Budăi pe Facebook.


Pagina a fost generata in 0.3816 secunde