Aglomeraţie la Paşapoarte. Cererile de la Constanţa, relocate în alte judeţe

482
Aglomeraţie la Paşapoarte. Cererile de la Constanţa, relocate în alte judeţe - aglomeratie-1646835728.jpg

Articole de la același autor

Încă de la primele semnale de creștere a volumului solicitărilor de pașapoarte, Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Lucian Bode, a dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care și  dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte.

 

Deși termenul legal de eliberare a pașapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează în două zile lucrătoare.

 

În vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituțiile prefectului, se va lua măsura desfășurării activității de lucru cu publicul și în weekend.

 

În prezent, în vederea personalizării pașapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice este de la ora 6.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend.

 

Pentru a asigura eliberarea pașapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluționării, a unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 3 – 9 martie 2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al municipiilor București, Constanța, Iași și Suceava către SPCP Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Olt, Mehedinți, Mureș, Teleorman și Vrancea).

 

În 20 de județe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puțin două ore.

 

Potrivit ministrului Bode, în data de 8 martie 2022, termenul mediu, la nivel național, de eliberare a pașaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucrătoare (totuși la unele județe precum CJ, CT, TM, VS termenul a fost de cca 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor și până la intrarea pașapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de pașapoarte).

 

Acesta mai spune că marţi, 8 martie 2022, au fost efectuate 48.593 de programări, pentru un număr de 85.197 de persoane, iar în data de 9 martie 2022, până la ora 12.00, au fost efectuate 14.370 de programări pentru un număr de 25.259 de persoane (în scopul prezentării la ghișeu în următoarele de 90 de zile).

 

„Reamintim că cetățenii se pot înscrie pe platforma de programare online și în alte județe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit”, transmit reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

 

Aceştia susţin că numărul programărilor online, în intervalul 1 – 8 martie 2022, a crescut cu 121,42% faţă de luna februarie 2022 şi cu 324,05% faţă de aceeaşi perioadă din 2021. De asemenea, numărul de cereri depuse în țară, înregistrat în perioada 1 – 8 martie 2022 a crescut cu 191,84%, faţă de februarie 2022 şi cu 417,40% faţă de 2021.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.547 secunde