Mihai Lupu, prezent la dezbaterea pentru amenajarea teritoriului judeţean Constanţa

122
Mihai Lupu, prezent la dezbaterea pentru amenajarea teritoriului judeţean Constanţa - cjclupuu-1665500454.jpg
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu administratorul public al județului Constanța, Gabriel Monea, și arhitectul șef al județului au participat, marţi, la ședința ce a avut ca temă Inițierea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Constanța.

„În primul rând, județul Constanța nu poate evolua dacă nu deții toate elementele necesare dezvoltării acestuia. Aici mă refer clar la infrastructură și tot ceea ce ține de utilitățile unei localități. Deși foarte multe companii doresc să investească în județul nostru, până astăzi, noi nu aveam un astfel de proiect integrat. Necesitatea acestui PATJ este primordială, prin el având o radiografie corectă a evoluției teritoriului și localității din punct de vedere istoric, cultural, demografic, economic, etnografic și urbanistic. Totodată, pentru o maximă eficiență la nivelul Consiliului Județean, va exista un ghișeu unic care va centraliza toate informațiile, acesta fiind necesar pentru stabilirea unui singur punct de depunere și ridicare a documentelor, inclusiv electronic, care va asigura preluarea și coordonarea obținerii avizelor de la instituțiile abilitate”, a declarat Mihai Lupu.
 

Prezent la discuție, administratorul public al județului Constanța, Gabriel Monea, a precizat urmatoarele: „Considerăm că acest PATJ este principala componentă a digitalizării în cadrul Consiliului Județean Constanta. Printre cele mai mari beneficii ale acestui program este faptul că acest sistem este unul dinamic și interactiv, ceea ce ne împiedică să greșim. Acesta este într-o permanentă completare și updatare. Precizez că, și în zonele unde s-a creat deja un plan local, acela se va putea integra în orice moment cu acest sistem. În timp real putem avea un raport cu privire la diferite zone și situații”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4739 secunde