Mihai Lupu: „Sunt planuri ca Primăria Constanţa să se mute în sediul Muzeului de Istorie”

1129
Mihai Lupu: „Sunt planuri ca Primăria Constanţa să se mute în sediul Muzeului de Istorie” - lupumuzeuprimarie-1629385492.jpg
Într-o conferinţă de presă susţinută la Cetatea Capidava, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a vorbit şi despre eventualitatea mutării sediului Primăriei Constanţa în locul actualului Muzeu de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Reprezentanţii administraţiei judeţene şi-au exprimat dorinţa de a construi un nou muzeu de istorie care să aibă sediul la Termele Romane.

Mihai Lupu a declarat că există această posibilitate, însă sediul Primăriei Constanţa va fi mutat doar după ce noul muzeu de istorie va fi construit.

„Nu ne permitem să rămânem fără muzeu ca să mutăm acolo primăria. Noi dorim ca în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța, pentru că terenul este al primăriei să gândim să facem un muzeu de istorie modern care să corespundă necesităților, la Termele Romane. Noul muzeu pe care îl gândim va îngloba și acea descărcare arheologică care să intre și într-o zonă de conservare și un punct de atracție turistică. Abia după ce vom avea acel muzeu de istorie, clădirea în care funcționează în prezent Muzeul de Istorie Constanța poate să fie o posibilă primărie așa cum a fost acum foarte mulți ani. Am avut o discuție cu domnul primar Vergil Chițac și a agreat ideea”, a spus Mihai Lupu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4915 secunde