Mihai Răzvan Ungureanu: Ce se întâmplă azi e lovitură de stat. Cetățenii să vină la mitingul din Piața Revoluției

281
Mihai Răzvan Ungureanu: Ce se întâmplă azi e lovitură de stat. Cetățenii să vină la mitingul din Piața Revoluției - mru-1341331798.jpg
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, astăzi, pentru MEDIAFAX, că face un apel adresat cetățenilor să vină, joi, la ora 18.00, la manifestația din Piața Revoluției, arătând că el va fi prezent și că aceasta nu este un miting pro-PDL, ci de susținere a valorilor democratice.

"Pe cei care se simt reprezentați de Inițiativa Civică de Centru-Dreapta și de echipa din care fac și eu parte îi chem să ni se alăture, joi, 5 iulie, la orele 18.00 la manifestația din Piața Revoluției. Nu va fi un miting pro-PDL, PDL a făcut destule erori în perioada trecută pentru care sunt convins că plătește astăzi, dar niciodată nu s-a gândit să anihileze una după alta instituțiile statului, așa cum face actuala putere", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit fostului premier, salvarea statului de drept, a valorilor și a instituțiilor democratice din România reprezintă o responsabilitate a tuturor cetățenilor.

"Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă în mod clar o lovitură de stat mascată sub aparența procedurilor democratice. Observăm îndârjirea cu care se insistă asupra încălcării Constituției, observăm îndârjirea cu care sunt încălcate și acaparate instituțiile statului", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

În opinia lui Ungureanu, ceea ce se întâmplă îi aduce aminte, ca istoric, de "momentele negre din perioada interbelică".

El a spus că sunt momente în care simpla contemplare a realităților politice devine periculoasă și a apreciat că, la 22 de ani de la cucerirea drepturilor democratice, "România nu își permite luxul de a face pași înapoi".

"Sunt convins că în țara noastră, cei care gândesc la fel sunt destul de mulți pentru a nu fi ignorați. Modul în care este încălcată democrația românească este un motiv serios pentru revoltă. Este important să ne ridicăm vocea, este important să nu lăsăm ca politica antinațională să triumfe!", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

PDL va organiza o manifestație joi, la ora 18.00, în Piața Revoluției, la care dorește să participe cât mai multe organizații nonguvernamentale și cetățeni care doresc să împiedice anexarea instituțiilor statului de către USL, a anunțat prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda.

Cezar Preda a precizat, după ședința BPN al PDL, că la manifestația pe care partidul o va organiza în Piața Revoluției se va semna o petiție "de salvare a statului de drept" și a instituțiilor democratice.

Preda a arătat că aceasta este prima acțiune a noii conduceri a PDL, arătând că PDL își dorește ca la această manifestare să adere toți cetățenii români care își doresc ca statul de drept să funcționeze și care vor să împiedice "anexarea instituțiilor statului" de către USL și Victor Ponta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.496 secunde