Ministerul Dezvoltării a alocat 2.500.000 lei pentru realizarea debarcaderului și parcului terapeutic de la Techirghiol

3465
Ministerul Dezvoltării a alocat 2.500.000 lei pentru realizarea debarcaderului și parcului terapeutic de la Techirghiol - a7c8e3f2a1a82472f6814a041a92bb45.jpg
Consiliul Local Techirghiol s-a întrunit, ieri după-amiază, în ședința ordinară aferentă lunii martie, având înscrise pe ordinea de zi aproximativ 20 de proiecte de hotărâre.
Cel mai important proiect pe care aleșii l-au dezbătut a fost cel privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2010. Primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, a declarat că această rectificare bugetară se impunea întrucât administrația locală a primit, recent, din partea Ministerului Dezvoltării sumele necesare pentru două proiecte importante pentru comunitatea de aici. Este vorba despre reabilitarea debarcaderului din localitate, contribuția ministerului fiind de 1.500.000 de lei, și realizarea unui parc terapeutic, proiectat a fi construit în fața Sanatoriului Balnear, ministerul alocând 1.000.000 de lei pentru derularea acestei inițiative.
În luna februarie, Adrian Stan a avut chiar o întâlnire cu ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, pentru a discuta despre proiectele aflate în curs de finanțare. După acea întrevedere, edilul s-a declarat optimist în privința obținerii unui sprijin financiar din partea ministerului pentru susținerea celor două proiecte prioritare: reabilitarea debarcaderului și realizarea parcului terapeutic.
Primarul a mai adăugat că, în aproximativ o lună și jumătate, va fi organizată licitația și câștigătorul va putea demara proiectul de reamenajare a debarcaderului pentru ca, la vară, locuitorii să se bucure de o plimbare pe lac.
De asemenea, în ședința de ieri, aleșii au mai aprobat proiectul de hotărâre privind reactualizarea patrimoniului public al orașului, precum și o serie de inițiative ce vizau concesionarea prin licitație publică a unor terenuri sau vânzarea lor directă.
În plus, consilierii au stabilit și membrii comisiei care vor participa la delimitarea cadastrală a hotarului orașului Techirghiol cu unitățile administrativ-teritoriale vecine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2609 secunde