Ministrul Aurescu, întâlnire cu preşedintele Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică

149
Ministrul Aurescu, întâlnire cu preşedintele Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - aurescu-intalnire-iar-1686157391.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut miercuri o întrevedere cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, context în care şeful diplomaţiei române a reiterat caracterul strategic al obiectivului de aderare a României la OCDE.

Potrivit unui comunicat al MAE, întâlnirea a avut loc cu prilejul participării şefului diplomaţiei române la reuniunea Conferinţei Ministeriale a OCDE (MCM OCDE), desfăşurată la sediul Organizaţiei din Paris, în perioada 7-8 iunie 2023.

Aceasta este a doua reuniune la nivel ministerial a Consiliului OCDE la care România participă în calitate de stat candidat, după decizia de acordare a acestui statut, luată de Consiliul OCDE la 25 ianuarie 2022.

„În cadrul întrevederii, şeful diplomaţiei române a reiterat caracterul strategic al obiectivului de aderare a României la OCDE, beneficiind de largă susţinere din partea forţelor politice şi a societăţii româneşti, precum şi profilul solid al candidaturii României, alături de implicarea ţării noastre, ca partener cu aceleaşi viziuni (like-minded), în activităţi şi proiecte de interes comun cu OCDE. A arătat că România este pregătită să pună în aplicare recomandările OCDE şi să folosească procesul de aderare drept un stimulent pentru continuarea reformelor şi modernizării”, se arată în comunicat.

Totodată, ministrul Aurescu a mulţumit secretarului general al OCDE pentru sprijinul acordat candidaturii României, inclusiv prin intermediul dialogului purtat cu Secretariatul OCDE la toate nivelurile, subliniind valoarea adăugată a expertizei României în cadrul Organizaţiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5632 secunde