Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, citită doar parțial în plenul Parlamentului

714
Moțiunea de cenzură a PSD a fost citită, ieri, în plenul reunit, doar parțial, senatorii și deputații fiind de acord cu limitarea lecturii, pentru a nu-l lăsa să aștepte pe președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, care urma să vină în plen de la 11.45, notează Mediafax.
Senatorul Dan Șova, care lectura textul moțiunii de cenzură inițiate de PSD a fost întrerupt, la 11.30, de vicepreședintele Senatului, Teodor Meleșcanu. Liberalul a solicitat "îngăduința" senatorilor și deputaților de a fi de acord, prin vot, ca ultima parte a textului de 17 pagini al moțiunii să nu fie citit integral, ci rezumat, pentru că la 11.45 era programată ședința comună a celor două Camere, pentru discursul președintelui PE, Jerzy Buzek.
Meleșcanu a spus că, procedural, moțiunea trebuie "prezentată", acest lucru putându-se face și în rezumat, dacă varianta integrală este lăsată pentru stenogramă. Cu votul majorității senatorilor și deputaților prezenți, doar 14 dintre aceștia fiind împotrivă, ultima parte a moțiunii de cenzură a fost prezentată pe scurt.
Textul moțiunii de cenzură a fost citit în absența miniștrilor, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, Valentin Iliescu, care a reprezentat Guvernul, motivând că Executivul este convocat în ședința săptămânală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7681 secunde