Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc va fi votată marțea viitoare

636
Moțiunea de cenzură împotriva Executivului va fi citită astăzi, la ora 10.30, și dezbătută și votată marțea viitoare, de la ora 10.00, au decis ieri Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, notează Mediafax.
Conducerile celor două Camere s-au reunit pentru a decide, printre altele, pe marginea calendarului legat de citirea, dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură depuse, luni, de social-democrați.
Reamintim că senatorii și deputații s-au întrunit, luni, în ședința comună în care premierul Emil Boc și-a asumat răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută, iar pensiile cu 15 la sută.
Moțiunea de cenzură a PSD a fost depusă luni. În cazul asumării răspunderii de către Guvern, Constituția prevede că Executivul va fi considerat demis dacă o moțiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului de lege, a fost votată de majoritatea senatorilor și deputaților. Moțiunea de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor. Moțiunea de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor. Camera Deputaților și Senatul, în ședință comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură, cu votul majorității deputaților și senatorilor.
Astfel, pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.
Grupul PDL are, la Cameră, 126 de membri (inclusiv Silviu Prigoană, care a demisionat din partid), PSD-PC - 94, PNL - 54, UDMR - 22, Minorități - 18, Independenți - 16, fără apartenență la un grup parlamentar - 4.
Grupul PDL are, la Senat, 52 de membri, PSD-PC - 43 (între care și Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv), PNL - 22, UDMR - 9, Grupul Mixt - 10.
Dacă toți cei de la PSD-PC și PNL vor fi prezenți și vor vota moțiunea de cenzură, ar avea 212 opțiuni "pentru". Astfel, pentru adoptarea moțiunii ar mai fi necesare 24 de voturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6207 secunde