Nicolae Ciucă: "Coaliţia de guvernare a convenit o consolidare echilibrată a bugetului de stat"

337
Nicolae Ciucă:

Articole de la același autor

Coaliţia de guvernare a convenit o consolidare echilibrată a bugetului de stat, raportată la cheltuieli şi venituri, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care a susţinut că în acest fel se urmăreşte încadrarea în deficitul asumat, precum şi o dezvoltare robustă a României în următorii ani.

„Am convenit, astăzi (n.r. marţi), în coaliţie, o consolidare echilibrată a bugetului de stat, raportată la cheltuieli şi venituri. Astfel, ne dorim să asigurăm o dezvoltare robustă a României în următorii ani, dar şi să ne încadrăm, anul acesta, într-o cotă de deficit bugetar agreată cu organismele internaţionale. Am căzut de acord ca, pentru anul 2023, să avem o economie la buget de aproximativ 12 miliarde de lei. Aceasta va fi compusă, simetric, din aproximativ 6 miliarde lei provenite din reducerea cheltuielilor şi aproximativ 6 miliarde lei din asigurarea de noi venituri”, a scris Ciucă, pe Facebook.

El a reiterat că era obligatoriu ca, înainte de orice discuţie despre veniturile la buget şi eforturi cerute mediului de afaceri sau populaţiei, să existe o decizie privind reducerea cheltuielilor statului şi viziunea creşterii economice pe termen mediu şi lung.

„În momente ca acestea, statul trebuie să fie primul care dă dovadă că este gata să se eficientizeze pentru a asigura dezvoltarea României”, a subliniat Ciucă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7242 secunde