Nicolae Ciucă: „E nevoie de mai multă promovare a produselor românești în magazine”

64
Nicolae Ciucă: „E nevoie de mai multă promovare a produselor românești în magazine” - ciuca-promovare-1680099531.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, recent, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

Principala temă de discuţie a privit nevoia de a promova mai mult produsele româneşti în lanţurile comerciale şi identificarea unor soluţii de creştere a competitivităţii producătorilor români şi dezvoltării durabile, în condiţii de siguranţă alimentară.

„Avem nevoie de mai multe depozite frigorifice şi de conservare pentru producătorii români, care astfel vor putea asigura continuitate extra-sezonieră în aprovizionarea lanţurilor marilor retaileri cu legume-fructe, mezeluri şi produse lactate. Guvernul îşi va intensifica sprijinul acordat fermierilor şi producătorilor locali pentru a creşte gradul de procesare, prelucrare şi rafinare a produselor agricole în România dar şi pentru a crea plus-valoare pe lanţ şi a echilibra balanţa comercială a ţării”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

La finalul întâlnirii, a fost stabilită o altă întâlnire în sistem tripartit, Guvern, retaileri, producători/procesatori, pentru a articula o abordare strategică a valorificării produselor agricole şi industriei alimentare în interesul consumatorului român. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8335 secunde