Nicolae Ciucă: "Noua Strategie Națională pentru Sport motivează sportivii români să facă performanță"

289
1
Nicolae Ciucă:

Articole de la același autor

Nicolae Ciucă, premierul României, a venit cu vești bune la nivel național, după ce a anunțat, la Palatul Victoria, că noua Strategie Națională pentru Sport motivează sportivii români să facă performanță, potrivit Capital


„Elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport este unul dintre obiectivele programului de guvernare și este important să oferim, de la nivelul Guvernului, o perspectivă clară de dezvoltare și modernizare pentru sportul românesc. Sportivii români ne-au oferit multe bucurii prin performanțele obținute în competițiile europene și internaționale.

Școala trebuie să se afle la baza piramidei performanței sportive. Prin descentralizare vom oferi autorităților locale instrumentele de care au nevoie pentru a oferi comunității infrastructura de bază pentru practicarea sportului. Alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și de ceilalți parteneri instituționali, Ministerul Sportului va trebui să găsească cele mai bune formule de sprijin, mai ales din perspectiva mecanismelor de finanțare, pentru a valorifica cât mai bine potențialul și motivația sportivilor români de a face performanță la nivel înalt”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă.


Astfel, Guvernul arată că Strategia Națională pentru Sport 2022-2032 reprezintă documentul cadru care stabilește viziunea de dezvoltare și direcțiile majore, având ca funcție principală direcționarea și coagularea tuturor eforturilor, resurselor și acțiunilor întreprinse într-o direcție coerentă, care să poziționeze sportul ca o prioritate națională.






Comentează știrea

Doar Ei
18 octombrie 2022
Erorile neamului

"Sportivii profesionisti" sunt plătiți de stat (ca nicăieri în lume), premiile și le baga in buzunar, iar prostii suporta totul (nu sunt bani decât pentru salariile bugetarilor-mai ales "specialii justitiariati" si pomanagii)!

Pagina a fost generata in 0.3475 secunde