Nicu Ștefănuță: Construcția noilor cămine studențești finanțate din bani europeni este în întârziere

614
Nicu Ștefănuță: Construcția noilor cămine studențești finanțate din bani europeni este în întârziere - x-nicu-stefanuta-1704993052.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședintele Grupului Verzilor din Parlamentul European, spune că Guvernul întârzie construcția de noi cămine studențești din fonduri europene.

PNRR prevede crearea a 4.600 de noi locuri de cazare în campusurile universitare. Conform calendarului PNRR, proiectele câștigătoare ar fi trebuit contractate până în 18 decembrie 2023. Ministerul Educației spune că, din cauza lipsei capacității administrative de evaluare a proiectelor, va publica lista proiectelor selectate abia săptămâna viitoare, adică cu o întârziere de mai bine de două luni.

„Atrag atenția ca aceștia sunt bani europeni și dacă până în 2026 căminele nu sunt construite, pierdem fondurile europene destinate, adică peste 143 de milioane de euro. Am cerut tuturor universităților din România să îmi ofere informații cu privire la locurile de cazare din căminele studențești. Conform informațiilor primite până acum, aproximativ 10.000 studenți nu au loc în cămin, în condițiile în care mulți studenți îmi spun că nici nu depun cerere, pentru că știu că nu vor prinde loc, din cauza numărului puțin de locuri. Problema căminelor și a chiriilor pentru studenți este una mare și dacă sunt bani europeni ca să o rezolvăm, haideți să o facem”, declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță, care se luptă pentru drepturile studenților din România.

Nicu Ștefanuță a fost negociatorul-șef al bugetului UE al anului 2023 și se preocupă de buna implementare a fondurilor europene și a PNRR. Conform alocărilor pentru următorii ani, Romania are posibilitatea să 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9694 secunde