În tentativa de a-l apăra pe primarul Tusac în fața prefectului Palaz,

Nicușor Constantinescu îl atacă, de fapt, pe fostul ministru PSD, Dan Nica

2806
Nicușor Constantinescu îl atacă, de fapt, pe fostul ministru PSD, Dan Nica - 718e510fb8e665133cbc958d8c63642e.jpg
Consiliul Județean Constanța (CJC) a dat vineri publicității un comunicat de presă în care, tendențios, explică de ce, în opinia instituției publice conduse de pesedistul Nicușor Constantinescu, "prefectul PD-L Claudiu Palaz începe la Constanța acțiunea de anulare a voinței electoratului din Mangalia exprimată la alegerile locale din iunie 2008". Este vorba, mai exact, despre afirmațiile prefectului Claudiu Palaz, potrivit cărora e foarte posibil ca, urmare a raportului întocmit de Direcția Generală și Audit Intern a Ministerului Administrației și Internelor, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, să fie suspendat din funcție pentru incompatibilitate. Astfel, CJC-ul, condus de pesedistul Nicușor Constantinescu, a luat poziție la finalul acestei săptămâni, răspunzând, cu argumente destul de slabe, la declarațiile reprezentantului Guvernului în teritoriu.
Despre gestul Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz a menționat, vineri, că în opinia sa este "o mare greșeală" amestecul politicului în administrația publică și că "nu e un lucru bun atât timp cât interesele statului, interesele publice ale cetățeanului, intră sub influența unui partid politic". Cât despre afirmațiile pe care CJC și le asumă într-un comunicat de presă semnat de Constantinescu și potrivit cărora Palaz ar fi "prefectul PD-L", reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat: "Această interpretare este problema lui (n.r. - a lui Nicușor Constantinescu), este interpretarea lui. Dar reamintesc faptul că atâta vreme cât se încalcă legea în acest județ voi acționa ca atare, indiferent de interpretările politice pe care le dau unul sau altul acțiunilor mele". Mai mult, legat de precizarea pe care o face CJC în comunicatul de presă, anume "Consiliul Județean va face toate demersurile necesare pentru respectarea legilor țării și pentru stoparea derapajelor totalitariste înregistrate în aceste zile de reprezentanții PD-L în județul Constanța", Claudiu Palaz a explicat că el este apolitic și că "nu președintele CJC, Nicușor Constantinescu, este garantul respectării legii, ci reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectul".
Interesant de remarcat este, însă, faptul că, în tentativa ușor puerilă de a se erija în apărătorul primarului Mangaliei, CJC omite un aspect esențial. Controlul efectuat de MAI și, respectiv, raportul întocmit, ulterior controlului, de Direcția Generală și Audit Intern și care privește activitatea administrației publice locale din Mangalia
au fost solicitate în mod expres
chiar de către Tusac și, totodată, au avut loc în timpul mandatului ministrului PSD Dan Nica. "Da, este raportul întocmit de MAI pe vremea ministrului social-democrat Nica, la solicitarea primarului Claudiu Tusac. Nu e un control din vremea când Ministerul de Interne era condus de un ministru PD-L. Dacă Nicușor Constantinescu face afirmațiile pe care le face înseamnă că îl jignește pe Nica, cel puțin asta e concluzia pe care eu pot să o trag: că, în opinia președintelui CJC, Dan Nica, pesedist, nu e un profesionist".
Cât despre demersurile care se impun în acțiunea de suspendare din funcție a primarului Mangaliei, prefectul Claudiu Palaz a declarat că a trimis, vineri, raportul MAI către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2627 secunde