Bugetul CJC sau pușculița USL?

Nicușor îi arde pe primarii pedeliști la bani

604
1
Nicușor îi arde pe primarii pedeliști la bani - cjc-1312116703.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a sărit încă o dată, de pe lista comunelor care primesc bani pentru investiții, pe cele care au primari PDL.

Deși el a fost ales în această funcție și de locuitorii comunelor care au edili democrat-liberali, prin ceea ce face, Constantinescu demonstrează că nu este decât președintele unora, și nu al tuturor constănțenilor.

La ultima ședință a Consiliului Județean Constanța, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentu-lui de 20% din sume defalcate din cota de 21% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare nerambursabilă pe anul 2011.

La o simplă vedere, se putea observa că pe lista favorabilă a acestui proiect de hotărâre se aflau localități care sunt conduse de primari PSD sau PNL, una singură al cărei primar este PDL fiind admisă la "punga deschisă" de președintele CJC.

Așa cum era de așteptat, în cele din urmă, conducerea Consiliului Județean, împreună cu majoritatea PSD-PNL, a votat favorabil, distri-buind, ca de obicei, sumele în cauză în mod discreționar având la bază culoarea carnetului de partid. Astfel, din totalul sumei de 5.210.000 lei, aproximativ 89% (4.610.000 lei) s-au îndreptat către primăriile conduse de edili PSD și PNL.

În acest context, consilierii județeni ai PDL Constanța s-au abținut de la votarea acestui proiect de hotărâre.

"Banii s-au alocat, probabil direct proporțional cu importanța celor două formațiuni politice în cadrul USL, primarii PSD au primit suma de 4.010.000 de lei, iar cei liberali au fost cadorisiți cu 600.000 de lei.

Doar 300.000 de lei, adică 5,7% din totalul sumei alocate, s-a îndreptat către Partidul Democrat Liberal", au declarat consilierii județeni ai PDL.

Ei au mai spus că s-au abținut de la votarea acestui proiect de hotărâre tocmai din cauza faptului că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța nu ține cont de necesitatea lucrărilor în localități, ci de culoarea carnetului de partid a primarului care conduce comuna sau orașul în cauză.

"Apreciem că distribuția fondurilor pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare nerambursabilă pe anul 2011 este grav politizată de actuala conducere a Consiliului Județean Constanța și reprezintă în sine o pedeapsă îndreptată împotriva tuturor locuitorilor județului Constanța care au îndrăznit ca în anul 2008 să aibă altă opțiune politică, decât PSD sau PNL", au mai precizat consilierii județeni ai PDL Constanța.

Comentează știrea

Bok=matraguna
1 august 2011
Sali de sport pedelace

Da,bo ul ala de BoK=matraguna-nu a fost ales si de Constanteni!!!??. Cati bani aloca orasului(Ioc bani),comparativ cu Cluj Napoca??? Palazu Mic si Jiji l`amorozo,de ce nu iau atitudine(sau, se bucura ,ca nu primim bani!!!)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3313 secunde