Prefectul Claudiu Palaz:

Concurs "Voi face plângere penală polițiștilor care opresc mașini în numele Drumurilor Județene"

803

Articole de la același autor

Prefectul Claudiu Iorga Palaz a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că taxa de drum pe care Consiliul Județean Constanța continuă să o aplice "abuziv" nu mai este în vigoare. Palaz a adus cu el un panou pe care era menționat: "Nicușor Constantinescu adoptă hotărâri nelegale, face abuz în serviciu, falsifică hotărâri ale CJC, concediază și evacuează artiștii, șantajează primarii".
Reamintim că Hotărârea 352 pe 2010 a CJC a fost atacată de prefect. În această situație, Palaz afirmă că taxa privind circulația pentru drumurile județene nu mai poate fi încasată.
"Știți foarte bine că Hotărârea 352 a fost atacată în contencios, drept pentru care prevederile acesteia nu mai pot produce efecte juridice, deci nu se mai poate încasa taxa de către CJC pentru circulația pe drumurile județene. În data de 12 mai, Cristinel Dragomir face adresă și face comunicat de presă în care spune că se suspendă Hotărârea 352, dar taxele sunt percepute în continuare în baza Hotărârilor 5 pe 2007 și 223 pe 2008, lucru total eronat! Hotărârea nouă, 352 din 2010, este dată pentru că între timp legislația s-a modificat, deci nu mai are legislație care să poată fi aplicată în baza vechilor hotărâri. Dacă era așa, nu o mai actualizau, e simplu, deci nu mai apărea o hotărâre nouă, mergeau pe aia veche cât doreau dumnealor", afirmă Palaz.
Prefectul a specificat că, din cauza faptului că "păcălicii" de la CJC continuă să perceapă taxa de drum și să oprească mașinile în trafic, pe data de 17 mai, a fost nevoit să solicite poliției să nu mai acorde sprijin celor de la Drumuri Județene.
"În data de 17.05.2011, am solicitat poliției să nu mai acorde sprijin Drumurilor Județene pentru a opri mașinile în trafic. Am solicitat poliției, Inspectoratului Județean să facă comunicare către toate posturile de poliție, să nu mai acorde acest sprijin către CJC; mai departe, dacă vreunul dintre polițiști nu va înțelege să respecte legea, îi voi face plângere penală", a declarat prefectul.
Palaz a specificat că transportatorii trebuie să înțeleagă că taxele sunt încasate abuziv și că, în cazul în care au fost deja opriți și amendați în acest sens, își vor putea recupera banii în instanță.
"Dacă au fost opriți și au fost taxați, oamenii pot să își recupereze banii, dar vor trebui să meargă pe instanță. Presupun că nu o să vină domnul Ghimbuțeanu să zică: «Uitați, am greșit, luați-vă banii înapoi!»" , afirmă Claudiu Palaz.
În încheierea conferinței, prefectul a declarat că își va strămuta toate procesele pe care le are împotriva Consiliului Județean pentru a evita speculațiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2995 secunde