Prefectul Claudiu Palaz:

"Am decis strămutarea proceselor pe care le am cu CJC, pentru a evita speculațiile"

795
Prefectul Claudiu Palaz a decis strămutarea proceselor pe care le are pe rol împotriva mai multor instituții, inclusiv celor împotriva Consiliului Județean Constanța. Palaz afirmă că a luat această decizie pentru a evita speculațiile referitoare la exercitarea influenței în justiție a conducerii Prefecturii sau a CJC.

"Am vrut să nu mai existe suspiciuni cu privire la implicarea Prefecturii sau a Consiliului Județean în actul justiției. Am luat această decizie pentru a evita orice fel de speculație, deoarece au apărut astfel de afirmații în presă. Repet, nu spun că nu aș avea încredere în justiția din Constanța, dar cred că cel mai bine este să procedez așa, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări", afirmă Claudiu Palaz.
Astfel, în urma deciziei luate de către prefect, au fost strămutate cinci dosare ce vizează Consiliul Județean, fosta administrație locală de la Năvodari, administrația locală de la Pecineaga și cea de la Tuzla.
Cele în care este implicat în mod direct Consiliul Județean privesc anularea Hotărârii numărul 352 din decembrie 2010, prin care era stabilită taxă de circulație pentru drumurile județene și anularea dispoziției numărul 806 din august 2010, dată de Nicușor Constantinescu, prin care au fost numiți șefii de secție ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
De asemenea, Claudiu Palaz a solicitat strămutarea dosarului privind anularea Certificatului de urbanism emis de fosta administrație locală din Năvodari în 2007, pentru construirea unui centru de deșeuri pe raza orașului. Dosarul a fost deja strămutat la Tribunalul Bacău, Secția de Contencios Administrativ. Reamintim că și cu privire la acest subiect au existat speculații cu privire la o posibilă implicare a Consiliului Județean Constanța.
***
Celelalte două dosare vizează anularea unei hotărâri a Consiliului Local Pecineaga, din mar-tie 2011, prin care se dorea revocarea din funcția de viceprimar a Georgetei Ioniță, și a unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Tuzla, în februarie 2011, prin care s-a decis schimbarea din funcția de viceprimar a lui Taner Reșit.
Menționăm că, în primăvara lui 2011, Georgeta Ioniță, membră PDL, a fost înlocuită de către Marcel Goreci, pe motiv că trebuie respectat protocolul de alianță dintre PSD-PNL-PC și creată o majoritate, în timp ce Taner Reșit, membru PNG, a fost schimbat cu justificarea că "nu a ținut legătura cu aleșii locali". În locul lui, funcția de viceprimar a fost preluată de către liberalul Marian Sărăcilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5963 secunde