Noul prefect Adrian Nicolaescu a depus jurământul de credință. "M-am întors acasă după opt ani"

632
3

Articole de la același autor

Noul prefect al județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a fost învestit, ieri, în funcție, de reprezentantul Guvernului, Constantin Mihart, acțiunea având loc în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ. La eveniment, au fost prezenți angajați din cadrul Prefecturii Constanța, șefii serviciilor deconcentrate, consulii Turciei și Chinei, dar și reprezentanți ai minorităților ce conviețuiesc în județul Constanța.

În debutul evenimentului, a fost citit ordinul premierului Dacian Cioloș prin care s-a dispus încetarea mandatului prefectului Ion Constantin, precum și ordinul de numire a noului reprezentant al Guvernului în teritoriu, Adrian Viorel Nicolaescu. Acesta a fost detașat în interes de serviciu în funcția de prefect din cea de inspector guvernamental. Ulterior, noul prefect a depus jurământul de credință, după care a ținut un scurt discurs adresat celor prezenți.

"Este un moment solemn. Cu ceva timp în urmă, tot la Constanța, am depus acest jurământ de credință și în calitatea de subprefect. M-am întors acasă după opt ani. În fața noastră ca instituție, ca reprezentant al guvernului în teritoriu, obligația noastră este să respectăm legea și să fim în slujba cetățenilor. Pot să mă angajez că administrația publică județeană Constanța, în frunte cu prefectura, va da un semnal pozitiv privind aplicarea legilor", a spus noul prefect.

În discursul ținut, Nicolaescu a mai declarat că se obligă să respecte legile țării și că garantează că va fi un exemplu pentru cei din administrația publică locală, lucru pe care îl cere și de la ceilalți colegi.

"Am avut o primă discuție cu fostul prefect, care m-a pus la curent cu acțiunile prefecturii, știu că a avut o activitate susținută. De asemenea, vă asigur că, în continuare, vom avea o activitate intensă, oricine are probleme ne găsește aici, chiar dacă este sâmbătă sau duminică", a mai spus Nicolaescu.

Ulterior, el l-a invitat la prezidiu pe fostul prefect Ion Constantin, pentru a spune câteva cuvinte la final de mandat.

"Am încrederea că ceea ce va continua în activitatea instituției noastre va fi o continuare a ceea ce am început. Anul 2016 vine cu o încărcătură net superioară față de 2015. Au fost multe lucruri pe care le-am îndreptat și sunt sigur că noul prefect va continua cele începute. Vă asigur, domnule prefect, că veți avea în mine mereu un partener", a spus Ion Constantin.

La final, noul prefect a fost felicitat de cei prezenți și, în mod special, de angajatele prefecturii.

"A fost un șef tare bun, acum opt ani am mai lucrat cu dumnealui. Este un om profesionist și receptiv, ne bucurăm că a revenit printre noi", a spus una dintre angajatele prefecturii, care se grăbea să se fotografieze alături de colegi și noul prefect.

v v v

Nicolaescu a anunțat că, zilele următoare, va avea ședință de lucru cu cei de la deconcentrate, dar și cu șefii administrațiilor publice din județul Constanța, pentru a se pune de acord asupra obiectivelor comune.

Reamintim că, miercuri, prefectul Ion Constantin a fost demis din funcție în timpul ședinței de Guvern, fără a se preciza un motiv anume. El venise la conducerea Prefecturii Constanța în ianuarie 2015, la propunerea PSD, numirea având un caracter temporar, respectiv, pe o perioadă de șase luni, cu posibilitatea de prelungire. Practic, acest lucru s-a și întâmplat, ultima prelungire a mandatului său având loc în luna ianuarie a acestui an. El fusese detașat la conducerea Prefecturii Constanța de la Direcția Publică Județeană de Evidență a Persoanelor, unde era director executiv, funcție pe care se va întoarce. 

Comentează știrea

george
4 martie 2016
stiam ca scupra asta e aerian, dar nerozia care a facut-o acolo intrece toate timpeniile pe care le-a facut pina acum

mociu are dreptate, i-ai facut parcare lui fane tiganu. dar ceea ce e si mai grav e ca ai ingustat mult strada prin pamintul ala pus in cel mai idiot mod acolo. scupra, traseistule, o sa pierzi primaria si o sa-ti cauti loc de munca la impins vagoane.

Ianis
4 martie 2016
Sensul giratoriu era necesar acolo, dar pamintul ala e ce poate fi mai rau posibil

Scupra, nu stiu ce a fost in capul tau cind ai facut spatiul ala verde exact in mijlocul strazii cu bordurile alea inalte. Lucrarea asta va fi o sursa sigura de accidente. Sfatul meu e sa desfiintezi complet pamintul ala de acolo pt. ca altfel, lucrarea asta in loc sa-ti dea o sansa in plus sa cistigi primaria, o sa te faca s-o pierzi sigur.

nu conteaza
4 martie 2016
conteaza la sns

Intradevar parerea fiecarui postac ar trebui sa conteze,daca este legat de subiect si corespunde topicului .Niste postaci de pe aici chiar vrea sa ne puna a sa intrebam.Ce are sula cu prefectura?Bai fratilor aveti un nou prefect.Vedeti cu ce se ocupa prefectul.Omul acesta are inalnire cu directorii de ,,concentrate''.Stiti cum sunt numiti acesti directorii?Nu cumva si domnu actual prefect a fost un astfel de director.?Don prefect,esti cel mai bun daca rezolvi problema pamantului din sensul giratoriu,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4804 secunde