Palaz a convocat ieri o ședință a Colegiului Prefectural

843
O nouă ședință a Colegiului Prefectural a avut loc ieri, sub coordonarea reprezentantului Guvernului în teritoriu la Constanța, Claudiu Palaz. În contextul evenimentului s-a discutat despre rezultatele acțiunilor de verificare, la nivelul județului Constanța, în ceea ce privește îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în aplicarea măsurilor sociale, respectiv venitul minim garantat și drepturile persoanelor cu handicap. De asemenea, a fost abordat subiectul derulării Programului European de acordare a ajutoarelor alimentare pentru persoanele defavorizate în anul 2010. Nu în ultimul rând, în contextul ședinței de ieri a fost făcută o analiză privind stadiul în care se află acțiunile pentru debutul în condiții optime a anului școlar 2010-2011.
Astfel, potrivit unui raport prezentat de Iustina Tudorache, șeful Compartimentului Constanța al Inspecției Sociale, în intervalul mai-august 2010 a avut loc Campania națională de control privind venitul minim garantat. În acest context, o comisie din care a făcut parte și un reprezentant al Prefecturii Constanța a verificat toate administrațiile locale din județ, nouă dintre ele primind sancțiuni, în valoare de 6.600 de lei. Este vorba despre primă-riile Băneasa, Cogealac, Chirnogeni, Mihail Kogălniceanu, Saligny, Tuzla, Tîrgușor, Horia și Vulturu. În același timp, alte șapte primării au primit avertisment. Din cele 4.596 de dosare verificate din totalul de 9.700 în plată la momentul controlului, au fost suspendate 974, ceea ce înseamnă 21,2% dintre acestea.
În ce privește depozitele pentru ajutoarele ce vor fi distribuite prin Programul PEAD, 2010, Planul anu-al european de furnizare ajutoare alimentare în beneficiul persoanelor defavorizate, acestea vor fi organizate la Constanța, Mangalia și Medgidia, potrivit unui raport prezentat de directorul APIA Constanța, Stere Pufleni. Este vorba despre produse constând în făină, mălai, paste făinoase, biscuiți, zahăr, lapte praf. În comunicatul de presă dat ieri publicității de Instituția Prefectului se precizează: "Întrucât Consiliul Județean Constanța nu a trans-mis încă graficul de transport, prefectul a solicitat CJC comunicarea acestuia, pentru a monitoriza buna desfășurare a acestui program".
Nu mai puțin important este că în cadrul ședinței a fost prezentată și situația învățământului constănțean la începutul noului an școlar. Astfel, din totalul de 7.196 de posturi didactice, 5.780 sunt ocupate de titulari, diferența fiind asigurată de suplinitori calificați și pensionari. Cât despre lucrările de igienizare a unităților de învățământ, ele au fost finalizate în 254 din cele 534 de școli și grădinițe, 432 de unități primind autorizația de funcționare, se arată în comunicatul Prefecturii Constanța. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat Ministerului Educației suplimentarea cu cinci microbuze pentru transportul elevilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3623 secunde