PARCARE GRATUITĂ, în timpul nopții, în Mamaia și Constanța, până la sfârșitul anului

2357
1
Consiliul Local Constanța s-a reunit, marți, 26 iulie, într-o ședință extraordinară, iar singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a fost suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța, aprobat prin HCL 123/2021. Această nouă ședință a fost necesară, după ce la ședința anterioară consilierii locali nu au ajuns la un numitor comun cu privire la acest subiect.

Proiectul vizează suspendarea obligației de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, zilnic, între orele 19.00 și 9.00 până pe 31 decembrie 2022, inclusiv. Hotărârea produce efecte de la data aducerii la cunoștință publică, iar la expirarea perioadei de suspendare, plata tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia se va face conform HCL 123/2012.

Proiectul a trecut, cu 24 de voturi „pentru”, la ședință participând 25 de consilieri locali.

Se impune precizat că grupul PSD a avut un amendament la respectivul proiectul de hotărâre, prin care propunea suspendarea plății parcării și pe timpul zilei, atât în Constanța cât și în Mamaia, până pe 15 septembrie. Supus votului, amendamentul a primit 7 voturi „pentru” și 18 „abțineri”, astfel că nu a trecut. În urma votului, consilierul local Costin Răsăuțeanu a arătat că grupul PSD nu se va opune proiectului, nu îl va bloca, dar a solicitat primarului Vergil Chițac stabilirea unui calendar de întâlniri, pentru discuții pe marginea actualului Regulament al parcărilor, care ar avea nevoie de modificări.

„Am primit propunerea din partea grupului PSD, am primit și o propunere din partea grupurilor reunite PNL și USR. Aș vrea să discutăm având pe masă actualul regulament și propunerile respective”, a răspuns primarul Vergil Chițac, care a concluzionat că în perioada următoare va fi stabilit un program de discuții privind regulamentul, ulterior urmând ca eventualele modificări să fie supuse dezbaterii publice și din nou atenției Consiliului Local Constanța.

„Acest demers este justificat totodată de solicitările de degrevare a obligațiilor de plată exprimate în spațiul public de către persoane fizice, persoane fizice autorizate și persoane juridice, cu domiciliul sau sediul în municipiul Constanța, precum și persoane domiciliate în zona metropolitată, Ovidiu, Năvodari, ce își desfășoară activitatea în municipiul Constanța, dar mai ales de către agenții economici cu activitate directă sau independentă cu industria ospitalității”, se arată în documentația proiectului de hotărâre adoptat marți de Consiliul Local Constanța. 

Comentează știrea

Bunic
27 iulie 2022
La plaja de ce sa platesc ?

Nu este corect .Ori detot ori deloc .Le face pe plac la cheflii care vin cu pitipoancele la cluburi .

Pagina a fost generata in 1.19 secunde