"Parcul eolian se va construi când va permite vremea"

1479
Parcul eolian promis în localitatea Crucea se află și acum la stadiul de proiect, dar nu pentru mult timp. Investitorii implicați în această construcție - Elcomex, Generation Dacia Eolica și Monsson - sunt încă în stadiul de obținere a certificatelor și documentelor necesare, dar sunt aproape de finalizarea acestui demers.
Totuși, chiar și în cazul în care toată documentația ar fi fost pusă cap la cap, nu s-a fi putut începe lucrările, deoarece vremea de afară nu permite o astfel de acțiune.
Potrivit declarațiilor primarului Gheorghe Frigioi, această construcție este așteptată cu nerăbdare de către autoritățile locale, pentru că va ajuta la o creștere semnificativă a bugetului local prin taxele și impozitele ce vor fi colectate. De asemenea, la momentul încheierii contractului, Consiliul Local Crucea a dat în administrația investitorilor și drumurile agricole ale comunei. Firmele implicate în proiect au promis pietruirea și consolidarea acestor căi de comunicație, astfel încât să suporte transportul agricol și cel agabaritic, al turbinelor eoliene.
"Atât lucrările de construire a parcului, cât și lucrările de pietruire vor fi începute atunci când vremea va permite. Investitorii sunt încă la stadiul de obținere a certificatelor de urbanism. Vă dați seama că și noi dorim ca acest parc să fie construit cât mai repede, pentru că înseamnă un mare beneficiu pentru bugetul local", a declarat primarul comunei Crucea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2904 secunde