Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă, subiectul unei întâlniri la Constanța

122
Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă, subiectul unei întâlniri la Constanța - parteneriatul-1395414373.jpg
Constănțenii sunt invitați să afle mai multe informații despre datele publice deschise și despre angajamentele asumate de autoritățile românești prin Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (OGP) și să învețe cum să le folosească în interes public sau de afaceri.
Centrul pentru Jurnalism Independent va organiza întâlnirea "Guvernarea deschisă pe agenda publică", joi, 27 martie, începând cu ora 16.30. Întâlnirea va avea loc la American Corner Constanța (Biblio-teca Universității "Ovidius", Aleea Universității nr.1).
La întâlnire vor participa, din partea CJI, Ioana Avădani - director executiv și Cristina Lupu - manager de programe. Prin intermediul Skype, participanții vor discuta cu Radu Puchiu, secretar de stat în Guvernul României, coordonatorul Direcției de Servicii Online și Design, departamentul responsabil de implementarea OGP în România. Aceștia vor prezenta principiile guvernării deschise, angajamentele asumate de România și progresele făcute. De asemenea, se vor aduce în discuții bune practici și instru-mente simple, dar eficiente pentru monitorizarea accesului și utilizarea informațiilor disponibile publicului.
La întâlnire sunt invitați să participe jurnaliști, studenți, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai ONG-urilor locale.
România s-a alăturat Partene-riatului pentru o Guvernare Deschisă în 2011, asumându-și promovarea transparenței, combaterea corupției și utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare și dialogul cu cetățenii, în special prin elaborarea și imple-mentarea de politici în domeniul datelor publice deschise.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3607 secunde