Pedeliștii și liberalii din Consiliul Local Mangalia rămân consecvenți: nu bat palma cu primarul Tusac

2359
1
La mai mult de un an și jumătate de scandaluri și "lupte" întreținute prin intermediul comunicatelor de presă, atmosfera din administrația publică locală din Mangalia pare să revină la normal. După ce ordinul de suspendare din funcție a primarului social-democrat Claudiu Tusac a fost anulat și, totodată, după ce instanța a respins recursul edilului-șef în dosarul privind dizolvarea Consiliului Local, aleșii din sudul litoralului încearcă să reia relațiile impuse prin natura funcțiilor ocupate, dar în termeni mult mai calmi, pe tonuri mai joase, fără vechile tensiuni.
Chiar și așa, însă, atât democrat-liberalii, cât și liberalii atrag atenția că nu sunt dispuși "să bată palma" cu primarul Claudiu Tusac pentru ca în oraș să fie liniște, menționând însă că sunt dispuși să lucreze în sprijinul implementării proiectelor care vin în interesul cetățenilor.
Interesante au fost, în actualul context, informațiile vehiculate în ultimele zile, potrivit cărora consilierii PD-L ar fi fost dispuși să cadă la pace cu Tusac în schimbul mandatului de viceprimar, post pentru care propunerea ar fi constat în persoana lui Paul Foleanu. Liderul PD-L Mangalia, Zanfir Iorguș, a infirmat aceste zvonuri, declarând: "Nu s-a discutat niciodată ca PD-L să facă o alianță cu PSD-ul la Mangalia. Nu există o discuție în acest sens și nici nu ar fi benefică pentru oraș". În continuare, parlamentarul Colegiului 5 a remarcat că "din cauza orgoliilor au fost create și alimentate dispute care au lăsat răni adânci în administrația din Mangalia", dar și că "atmosfera poate încă să bubuie la cea mai mică scânteie". Tot Iorguș a precizat, însă, că, în opinia sa, pentru ca administrația locală să funcționeze în sprijinul mangalioților și nu în defavoarea lor, este nevoie ca între cele două tabere din Consiliul Local și primarul social-democrat să existe "respect și încredere reciprocă".
"Aceasta este o a doua șansă de dialog și colaborare care i se dă lui Tusac. Alta nu va mai exista. Eu trag un semnal de alarmă către primar și consilierii PSD și cei ai Forței Democrate, să nu mai lucreze cu jumătăți de măsură și să nu mai susțină în posturile de conducere din administrație indivizi mediocri din punct de vedere profesional",a subliniat Iorguș. Insistând, totuși, asupra nevoii de liniște și de echilibru în relația dintre Primărie și Consiliul Local, astfel ca deciziile luate de acestea să "repare" toate acele capitole în care Mangalia a avut de suferit în ultimul an, deputatul Zanfir Iorguș a conchis: "Se va merge în continuare pe formula PD-L - PNL - PC - PRM în CL Mangalia, dar este de dorit o bună colaborare cu cealaltă tabără".
Despre eventuala reconciliere dintre aleșii locali PD-L și primarul Tusac, consilierul Viorel Oleniuc, lider al PNL Mangalia, a declarat că "liberalii din CLM Mangalia rămân în opoziție indiferent de poziția celor de la PD-L". Concret, Oleniuc a ținut să precizeze: "În ipoteza unei împăcări între PD-L și Tusac, noi, liberalii, nu acceptăm sub nicio for-mă compromisul de a face jocul primarului. Nu avem o poziție influențată de cea a democrat-liberalilor. Suntem deschiși unei colaborări pe bază de proiecte în Consiliul Local, dar poziția noastră este clară și ne rezervăm dreptul de a rămâne în opoziție", a concluzionat Viorel Oleniuc.

Comentează știrea

auto fair honda manchester nh
1 iunie 2014
auto fair honda manchester nh

Apart from the sporty fairing, we notice web-shaped alloy wheels and a sizable disc brake. auto fair honda manchester nh http://hondaautofairs.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.269 secunde