PMP cere Guvernului să acorde vouchere pentru achiziţia lemnelor de foc

644
1
PMP cere Guvernului să acorde vouchere pentru achiziţia lemnelor de foc - fondpmpcereguvernului-1664118895.jpg
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a anunţat că PMP cere Guvernului să acorde vouchere pentru achiziţia de lemn de foc familiilor vulnerabile, întrucât sunt peste cinci milioane de gospodării care folosesc această sursă de încălzire.

"Cred că Guvernul actual greşeşte flagrant, pentru că nu face două lucruri. Unu, nu acordă suport consistent celor mai vulnerabile familii din România, pentru că 65 % dintre români se încălzesc în continuare în sezonul rece cu lemn de foc, lemn care s-a scumpit enorm, de cel puţin trei-patru ori metrul cub. Şi avem foarte multe familii vulnerabile care nu-şi permit să-şi achiziţioneze necesarul de lemn. Şi aici PMP cere Guvernului să acorde vouchere necesare de achiziţia de lemn de foc pentru familiile vulnerabile. Sunt cel puţin cinci milioane de gospodării care se încălzesc cu lemn de foc în sezonul rece şi cred că este vital să nu-i uităm pe românii care încă se încălzesc cu lemn deoarece n-a ajuns reţeaua de gaz, aceste comunităţi", a afirmat Tomac.

Liderul PMP s-a declarat revoltat că, dincolo de această "retorică solidarităţii mimată" pe care o promovează coaliţia de guvernare, atunci când există interese majore, întotdeauna se pot crea alianţe ad-hoc în Parlament.

"Iar ultima mizerie pe care am putut-o observa în Parlament, în aceste zile, este această alianţă a ipocriziei făcută din PSD, PNL, AUR şi, evident, nu putea lipsi UDMR. Aceşti oameni plâng la televizor de grija românilor, însă cu un cinism incredibil şi-au votat mărirea salariilor cu 25% în cea mai grea perioadă. O asemenea ipocrizie n-am mai întâlnit demult în viaţa politică românească şi oamenii trebuie să ştie că aceşti ipocriţi trebuie sancţionaţi. Iar PMP va lansa o amplă campanie prin care va informa cetăţenii cu privire la această ipocrizie fără margini (...). Singurii care s-au abţinut şi votat împotrivă sunt cei de la USR şi trebuie felicitaţi pentru asta, pentru că avem nevoie de această flacără a democraţiei. Şi mă bucur că nu toată lumea a intrat în acest joc plin de ipocrizie, de un cinism rar întâlnit. Vii şi le ceri pensionarilor să fie înţelegători şi românilor să strângă cureaua, într-un moment de criză fără precedent, când au sărit preţurile, când se scumpesc toate şi cea mai mare preocupare a parlamentarilor români a ajuns să fie măririle lor de salarii", a mai spus Eugen Tomac.


Comentează știrea

Nem értek románul
26 septembrie 2022
Timpitii

CT-98-ENA Mai putin fata, dar asa a fost. Si aici sint mai multe de analizat, dar sanatate acuma ca asta e de baza. De ce ? cum? ulterior pt. cine mai ramane pe aici.

Pagina a fost generata in 0.4128 secunde