PNL: Sfidarea dreptului la vot de către Ponta, un atac la democrație

79
PNL: Sfidarea dreptului la vot de către Ponta, un atac la democrație - sfidareadreptuluilavot-1439811795.jpg

Articole de la același autor

Liberalii consideră că premierul Victor Ponta este obligat, potrivit deciziilor instanțelor, să organizeze alegeri parțiale locale și parlamentare, arătând că sfidarea dreptului la vot reprezintă un atac fără precedent la democrație. 


"PNL atrage atenția că sunt fără precedent deciziile instanțelor de judecată împotriva Guvernului condus de Victor Ponta. Acestea l-au obligat, succesiv, pe Victor Ponta să organizeze alegeri parțiale locale și parlamentare, însă prin 'abuz de putere', cum a fost catalogat chiar de judecători, prim-ministrul a refuzat să pună în aplicare legea", arată PNL, într-un comunicat de presă.

Liberalii subliniază că, în acest sens, există trei decizii "doveditoare" ale instanțelor, una a Curții de Apel Cluj din 3 aprilie 2015 — prin care s-a constatat "abuzul de putere" pentru că Executivul a refuzat să organizeze alegeri pentru președinția Consiliului Județean Cluj — și două ale Curții de Apel București. 


PNL precizează că în concordanță cu decizia instanței de la Cluj, Curtea de Apel București a obligat în 19 mai "pârâtul să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parlamentare parțiale" în 13 circumscripții. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6125 secunde