Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor

80
Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor - catalinpredoiu-1443440422.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu îl acuză pe premierul Victor Ponta că a blocat un proiect ce viza înființarea încă din 2011, în Ministerul Justiției, a Biroului de recuperare a creanțelor. 


El a arătat luni, într-un comunicat de presă, că în paralel cu promovarea în Parlament a legii confiscării extinse, biroul înființat la propunerea sa, după ce a consultat expertiza unor instituții similare din țări europene și SUA, în vara lui 2012, era suficient de echipat cu expertiză și sprijin strategic pentru a fi "scos" din structura ministerului și lansat ca agenție autonomă, conectat imediat la rețeaua europeană de instituții similare. 


"Din păcate, sosirea lui Victor Ponta la Palatul Victoria a stopat implicit proiectul. Speram că va fi reluat după o firească perioadă de acomodare a noului ministru și a noului prim-ministru. N-a fost așa. Îl aud acum pe ministrul Cazanciuc spunând că vrea o agenție de recuperare a prejudiciilor. După trei ani pierduți... De ce s-au pierdut trei ani? Pentru că premierul Ponta n-a dat undă verde proiectului. Sigur, mai bine mai târziu decât niciodată, dar Biroul/Agenția ar fi avut acum trei ani de experiență și s-ar fi aflat în plin proces de recuperare a banilor provenind din infracțiuni, inclusiv a celor 'dosiți' în străinătate. Ce interes credeți că a avut premierul Ponta să blocheze trei ani recuperarea banilor furați din bugetul statului?", scrie Predoiu, potrivit comunicatului de presă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde