Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor

62
Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor - catalinpredoiu-1443440422.jpg
Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu îl acuză pe premierul Victor Ponta că a blocat un proiect ce viza înființarea încă din 2011, în Ministerul Justiției, a Biroului de recuperare a creanțelor. 


El a arătat luni, într-un comunicat de presă, că în paralel cu promovarea în Parlament a legii confiscării extinse, biroul înființat la propunerea sa, după ce a consultat expertiza unor instituții similare din țări europene și SUA, în vara lui 2012, era suficient de echipat cu expertiză și sprijin strategic pentru a fi "scos" din structura ministerului și lansat ca agenție autonomă, conectat imediat la rețeaua europeană de instituții similare. 


"Din păcate, sosirea lui Victor Ponta la Palatul Victoria a stopat implicit proiectul. Speram că va fi reluat după o firească perioadă de acomodare a noului ministru și a noului prim-ministru. N-a fost așa. Îl aud acum pe ministrul Cazanciuc spunând că vrea o agenție de recuperare a prejudiciilor. După trei ani pierduți... De ce s-au pierdut trei ani? Pentru că premierul Ponta n-a dat undă verde proiectului. Sigur, mai bine mai târziu decât niciodată, dar Biroul/Agenția ar fi avut acum trei ani de experiență și s-ar fi aflat în plin proces de recuperare a banilor provenind din infracțiuni, inclusiv a celor 'dosiți' în străinătate. Ce interes credeți că a avut premierul Ponta să blocheze trei ani recuperarea banilor furați din bugetul statului?", scrie Predoiu, potrivit comunicatului de presă. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4065 secunde