Prefectul Liviu Brăiloiu este dispus să organizeze noi alegeri la Mangalia

1489
Prefectul Liviu Brăiloiu este dispus să organizeze noi alegeri la Mangalia - 115bf41df324b0f46b72bd091ce4c00e.jpg
Blocajul administrativ de la Mangalia a ajuns un motiv serios de în-grijorare pentru prefectul Liviu Brăiloiu care își dorește acum organizarea de noi alegeri locale.
"De opt luni de zile, am încercat să descâlcesc situația de acolo, dar a trebuit să țin cont și de instanță, de termenele și deciziile sale. În acest moment, eu aș face noi alegeri pentru Consiliul Local Mangalia", a declarat prefectul Liviu Brăiloiu.
Brăiloiu a mai arătat că, conflictul dintre primar și consiliu local, se adaugă și stările de incompatibilitate în care se află unii aleși locali care complică și mai mult situația administrației locale din Man-galia. El a amintit cazul con-silierului democrat-liberal Paul Foleanu. "Am făcut o solicitare către Ministerul Turismului și Ministerul Administrației și Internelor pentru a vedea dacă firmele în care este implicat consilierul PD-L sunt de interes național și el se află în incompatibilitate. Potrivit informațiilor postate pe site-ul Ministerului Turismului, el este în incompatibilitate, dar aștept un răspuns scris și de la ministere", a explicat prefectul. "Și astăzi (n.r.-ieri) am sunat la minister și mi s-a spus că în cel mai scurt timp posibil voi primi un răspuns", a adăugat el.
Întrebat despre sesizarea pe care a făcut-o Paul Foleanu către Instituția Prefectului Județului Constanța privind starea de incompatibilitate în care se află primarul Mihai Claudiu Tusac, Brăiloiu a declarat că lucrurile se vor lămuri în scurt timp.
"Săptămâna trecută, un corp de control al Ministerului Administrației și Internelor s-a deplasat la Mangalia pentru a verifica starea de incom-patibilitate a aleșilor locali. În cursul acestei săptămâni, inspectorul responsabil urmează să își definitiveze raportul și să îl comunice viceprim-ministrului Dan Nica. Apoi, ni se va comunica și nouă rezultatul. Și vom ști exact cine este incompatibil și cine nu", a spus ferm el.
"Eu vreau să funcționeze acel oraș. Iarna trecută, oamenii nu au avut căldură și nici apă caldă pentru că orașul nu a funcționat. Nu vreau să se întâmple același lucru și în iarna aceasta", a mai afirmat el. Totodată, el i-a invitat atât pe primar, cât și pe consilierii locali "să deschidă ochii" și să se mobilizeze pentru deblocarea situației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4343 secunde