Președintele Băsescu depune, luni, jurământul în fața Parlamentului

3626
Președintele Traian Băsescu va depune jurământul luni, la ora 15.00, în fața plenului comun, a decis conducerea Parlamentului.
Curtea Constituțională a stabilit la începutul acestei săptămâni, cu unanimitate de voturi, că Traian Băsescu a câștigat alegerile prezidențiale din România, urmând să fie validat în funcție astăzi, la ora 10.00, la sediul Curții Constituționale din Palatul Parlamentului.
Tot luni, Curtea Constituțională a respins cererea de anulare a alegerilor desfășurate în turul doi de scrutin, la data de 6 decembrie, formulată de Partidul Social Democrat și Partidul Conservator, se arată în comunicatul CCR remis luni.
De asemenea, Curtea a respins ca inadmisibile sesizările formulate de Alianța PSD+PC, Organizația județeană Caraș-Severin, înregistrate la Biroul Electoral Central și transmise spre soluționare Curții Constituționale, precum și contestația formulată de Alianța PSD+PC - Arad.
În contextul aceluiași eveniment, va avea loc și validarea referendumului național din 22 noiembrie, prin care românii au votat pentru instituirea unui Parlament unicameral și, de asemenea, pentru reducerea numărului de parlamentari: "S-a stabilit ordinea de zi pentru ședința solemnă de luni, care va începe cu depunerea jurământului de către președintele validat de Curtea Constituțională. Vor fi două proceduri pentru ziua de luni: una la ora 15.00, Curtea Constituțională va prezenta raportul de validare a alegerilor prezidențiale și președintele va depune jurământul, apoi ședința va continua, la ora 17.00,  cu procedura prin care Curtea ne prezintă raportul de validare a referendumului național și apoi cu ședința solemnă «20 de ani de la Revoluție»", a explicat secretarul Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2536 secunde