X

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care reglementează bacşişul

299
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care reglementează bacşişul - iohannisbacsis-1672073358.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/ 1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, prin care bacşişul este stabilit la maximum 15% din valoarea consumaţiei şi se evidenţiază pe bonul fiscal.

Legea reglementează bacşişul, stabilind că nivelul oferit va fi de maximum 15% din valoarea consumaţiei, va putea fi plătit pe card şi va fi impozitat.

Actul normativ prevede definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5610 - "Restaurante", 5630 - "Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor". Bacşişul nu poate fi asimilat, din punctul de vedere al TVA, unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4882 secunde