Aleşii locali din Constanţa votează mai multe proiecte referitoare la sănătate, cultură şi imobiliare

616
Aleşii locali din Constanţa votează mai multe proiecte referitoare la sănătate, cultură şi imobiliare - fondsedinaclmaine-1672073315.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru marţi, 27 decembrie, cu începere de la ora 13:00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 44 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Unul dintre proiecte vizează stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2023. Pe aceeaşi ordine de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru întreprinderile care activează pe raza administrativ-teritorială a municipiului Constanța.

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este un obiectiv important pentru aleşii locali, astfel că aceştia vor vota în şedinţa de marţi şi proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii contractului de servicii de asistență și reprezentare juridică, conform Legii nr. 51/1995, în vederea apărării intereselor Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, prin promovarea și susținerea unei acțiuni în temeiul Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ în contradictoriu cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, consilierii locali îşi vor îndrepta atenţia către reţeaua de transport în comun din municipiu, astfel că aceştia vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare rețea de transport public prin construire/modificare/reabilitare stații de transport în comun la capete de linii”.

Un alt proiect important aflat pe ordinea de zi a şedinţei priveşte modificarea HCL nr. 373/2022 privind aprobarea reorganizării Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța prin transformare în societate cu răspundere limitată cu asociat unic cu denumirea „Administrația Fondului Imobiliar SRL”.

Primăria municipiului Constanţa îşi îndreaptă atenţia şi către instituţiile de cult din oraş, astfel că aleşii locali vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea asociaţiilor, fundaţiilor şi cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2023.

În oraşul Constanţa există multe terenuri care ar urma să fie vândute, astfel că pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 578 mp situat în municipiul Constanța, str. Avram Iancu nr. 31, identificat cu număr cadastral 211948, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcţiei C1-Depozit-parter, cu respectarea dreptului de preempţiune al societăţii DORIS TRADING S.R.L., dar şi proiectul de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață totală de 114 mp (95 mp+19 mp), situat în municipiul Constanța, str.Intrarea Smârdan FN actual str. Mihai Eminescu nr. 5A, proprietatea privată a municipiului Constanța.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de marți, care se va desfăşura, ca de obicei, în format online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4869 secunde