Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Ziua Internaţională a Romilor

116
Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Ziua Internaţională a Romilor - iohannisziuaromilor-1649442757.jpg
Romii, mult timp anonimi pentru istoria oficială, și-au dat viața pentru împlinirea marilor noastre idealuri, fiind însă victime ale violenței, urii și rasismului”, transmite Klaus Iohannis într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor și a Sărbătorii etniei romilor din România.

„De Ziua Internațională a Romilor, doresc să adresez tuturor cetățenilor de etnie romă urări de sănătate, prosperitate și pace. La această sărbătoare se cuvine să amintim faptul că romii au dat României un patrimoniu și tradiții valoroase, numeroase personalități în domeniul culturii, artelor și științei, care au contribuit la afirmarea identității proprii, dar și la diversitatea benefică a comunităților și omenirii în ansamblu. Trebuie să facem astfel ca tinerii să găsească în aceste personalități modele demne de urmat, să poarte mai departe tradițiile și obiceiurile înaintașilor, cu respect și mândrie”, transmite Klaus Iohannis.

Șeful statului afirmă că are convingerea că diversitatea etnică și culturală hrănește reziliența comunităților și susține societățile în care libertatea și demnitatea umană se fructifică într-un viitor prosper, spre binele comun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4058 secunde