Preşedintele Senatului, Florin Cîţu: "Curtea Constituţională, vitală pentru noi toţi"

185
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu:
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că activitatea Curţii Constituţionale a României este vitală, cei 30 de ani de existenţă a instituţiei reprezentând tot atâţia ani de democraţie, de domnie a statului de drept, de economie de piaţă liberă şi de siguranţă şi stabilitate.


„CCR este mai mult decât importantă pentru noi toţi, este vitală pentru respectarea statului de drept, a principiilor democratice, care ar trebui să ne ghideze, dar şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale garantate de Constituţie. Din interacţiunea permanentă pe care o au Senatul şi Curtea Constituţională pot să vă spun că sunteţi adevăraţi profesionişti şi vă mulţumesc pentru că asiguraţi buna funcţionare a Curţii. În calitate de economist, vă spun clar că o economie sănătoasă şi funcţională nu există fără un mediu stabil şi predictibil, chiar această stabilitate a fost asigurată în ultimii 30 de ani şi de activitatea şi deciziile pe care CCR
 

le-a luat, respectând litera şi spiritul Constituţiei. Pentru că cei 30 de ani de existenţă a Curţii Constituţionale echivalează cu 30 de ani de democraţie, 30 de domnie a statului de drept, 30 de ani de economie de piaţă liberă şi 30 de ani de siguranţă şi de stabilitate”, a afirmat Cîţu, marţi, la evenimentul jubiliar dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea CCR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6658 secunde